Meditație 23 Mai

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 88
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1941-23-mai]23 Mai [/url]
„Pe când se duceau ele, au intrat în cetate unii din strajeri, si au dat de veste preotilor celor mai de seama despre toate cele întâmplate. Acestia s-au adunat împreuna cu batrânii, au tinut sfat, au dat ostasilor multi bani, si le-a zis: < <Spuneti asa: „Ucenicii Lui au venit noaptea pe când dormeam noi, si L-au furat.”>> Matei  28:11-12
Am citit o povestire în care se spunea ca un baietel mergea în fiecare duminica la biserica împreuna cu bunicii si. Pentru ca bunica sa cânta în corul bisericii, ea îsi ocupa locul ce-l avea rezervat , ascultând cu mare atentie predica.
Aceasta bunica era însa deranjata de faptul ca sotul ei, ce-si ocupa locul în banca, adormea în fiecare duminica în timpul predicii. Pentru a-l tine treaz, ea a apelat la un plan neasteptat. În fiecare duminica ea îi dadea nepotului ei 50 de centi, cerându-i ca în schimbul acestei sume, atunci când bunicul va atipi, nepotul sa-l trezeasca lovindu-l cu cotul în coaste.
Acest plan a dat rezultate, pâna în ziua de Pasti. Copilul îsi primea banii în fiecare duminica, iar bunicul era trezit ca sa asculte predica. În duminica Pastelui, toate scaunele din biserica erau ocupate, iar în auditoriu au fost mai multi enoriasi ca de obicei. Pe la mijlocul  predicii, bunica care îsi ocupase locul ca de obicei locul la cor, a observat ca sotul ei a adormit, iar nepotelul nu face nimic pentru a-l trezi .
Desi la un moment dat, bunicul a început chiar sa sforaie, Tomy, a ramas lânga el nemiscat…La terminarea serviciului , bunica care datorita celor întâmplate, era deosebit de furioasa, l-a întrebat pe Tomy de ce nu si-a onorat slujba care i s-a cerut pentru cei 50 de centi, trezindu-l pe bunic ca sa asculte predica?
În acele momente, tomy i-a spus bunicii: „este adevarat ca mi-ai dat 50 de centi sa-l trezesc pe bunic, dar în aceasta duminica, el mi-a dat 1 dolar, pentru ca sa-l las sa doarma!
În versetele biblice de astazi ne este aratat faptul ca preotii au dat soldatilor multi bani, pentru ca acestia sa spuna ca „ucenicii au furat trupul lui Hristos, pe când ei dormeau!”
Asemenea preotilor din acea vreme, si astazi se cheltuie sume mari pentru  fi sustinuta minciuna si interesul personal. Nu cumva ai beneficiat si tu de asfel de bani? Daca lumea te-a platit sa taci, sa minti sau sa nu mai faci numic, tacecerea si inactivitatea ta nu pot însa înabusi adevarul.
Hristos a înviat! de aceea banii si minciuna nu pot împiedica raspândirea acestui adevar!
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa spun adevarul în orice vreme si sa nu accept nici un compromis. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 23 Mai | Salvatorul.ro
meniu prim
Cei care pun înaintea oricărei acţiuni îndoiala, aceia vor pierde cu siguranţă. (Vasile Gavrilescu)