Meditație 21 Mai

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 82
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1943-21-mai]21 Mai [/url]
<span style="font-weight: bold">Atunci a zis robilor sai: ”Nunta este gata; dar cei poftiti n-au fost vrednici de ea. Duceti-va dar la raspântiile drumurilor, si chemati la nunta pe toti aceia pe care îi veti gasi.” </span><br style="font-weight: bold" /><span style="font-weight: bold">Matei 22:8-9</span>
Înaintea lui Dumnezeu nu exista favoritisme si putem spune aceasta cu  toate convingerea, pentru ca invitatia de  a participa la Nunta Fiului lui Dumnezeu, ne este adresata fiecaruia dintre noi în aceeasi masura.
Bazându-se pe aceasta invitatie, unele biserici considera ca la cina, pot sa participe toti, indiferent daca sunt sau nu sunt membri ai bisericii, au fost sau n-au fost botezati. Aceste biserici uita însa faptul ca desi invitatia este generala, pot sa aiba parte de aceasta binecuvântare doar cei ce s-au pregatit , îmbracând haina de nunta.
Am citit cândva despre Huey Long, un politician ciudat din Lousiana, care a încercat sa câstige cursa pentru presedentia SUA, folosind orice mijloace. Desi Long si-a început viata ca fermier, a înaintat rapid pe scara ierarhiei sociale, ocupând functie dupa functie, pâna ce a ajuns guvernator în Lousiana.
Într-o zi, in timpul campaniei sale, pe când se afla în zona New Orleans, din sudul Lousianei, înainte de cuvântarea sa, a fost anuntat de organizatorii campaniei electorale ca în acea zona sunt multi votanti de religie catolica, de aceea ar trebui sa aiba mare grija în ceea ce va spune.
Luând în considerare aceasta informatie, când Long si-a început cuvântarea a spus: „ Acum când sunt prezent între voi, îmi amintesc ca în copilarie ma trezeam în fiecare duminica la ora 6 dimineata, înhamam calul la trasura si-i duceam pe bunicii mei catolici la slujba de dimineata. Dupa terminarea slujbei îi aduceam înapoi acasa, iar dupa aceea îi duceam pe parintii mei evanghelici la biserica!”
Dupa aceasta declaratie prin care a subliniat sacrificiul facut în copilarie, Long a fost foarte apreciat, iar cuvântarea sa a fost foarte bine primita. Entuziasmati de succesul obtinut, unul dintre însotitorii sai i-a spus:” Ne-ai surprins pe toti cu declaratia ta!” Niciunul dintre noi n-a stiut pâna acum ca ai avut bunici catolici .”
În acele momente, Long s-a uitat spre acel membru al echipei sale de campanie si într-un exces de sinceritate i-a spus: „ Vrei sa stii ceva? În vremea copilariei n-am avut nici cal si nici trasura, dar a trebuit sa gasesc ceva, pentru a fi pe placul alegatorilor!”
Fiindu-i descoperita minciuna si înselatoria, Long a pierdut cursa pentru alegerile prezidentiale, facându-se de rusine în fata tuturor!
Citind despre acest politician cred ca fiecare dintre noi ne-am revoltat în noi însine, pentru ca niciunuia dintre noi nu-i place sa fie înselat de prieteni, de membri ai familiei, sau, mai ales, de politicieni.
Daca se întâmpla însa sa traim aceasta dezamagire fiind înselati uneori chiar de cei de la care  ne asteptam cel mai putin, Dumnezeu nu ne înseala  niciodata.
Invitatia lui este una reala, si se adreseaza fiecaruia dintre noi în aceeasi masura. Vom fi însa la Nunta Mielului, numai daca credem, acceptam invitatia si ne pregatim pentru sarbatoare, purtând haina de nunta.
<span style="font-weight: bold">Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru ca si pe mine, un nimeni al acestei lumi, ma astepti la Nunta Fiului Tau. Ajuta-ma sa primesc invitatia dragostei Tale si sa ma pregatesc pentru sarbatoare. Amin. </span>

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 21 Mai | Salvatorul.ro
meniu prim
Dragostea Lui e lucrul cel mai minunat !