Meditație 20 Mai (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 81
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1944-20-mai-3]20 Mai (3)[/url]
„ Isus strabatea toate cetatile si satele, învatând pe norod în sinagogi, propovaduind Evanghelia Împaratiei, si vindecând orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era în norod.” Matei 9: 35
Având o minte si-o capacitate de întelegere finita, ca oameni nu putem întelege îndeajuns ce înseamna cu adevarat: „Împaratia lui Dumnezeu!”
Nici Domnul Isus nu a vorbit despre acest subiect cu multe detalii. Cu toate acestea, putem spune însa cu toata certitudinea ca între aceasta Împaratie si dragoste, exista o strânsa legatura.
Când unul dintre carturari L-a întrebat pe Domnul Isus: „ care este cea mai mare porunca din Lege?” Domnul Isus i-a raspuns: „ sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu toata puterea ta, iar pe aproapele tau, ca pe tine însuti!”
Acolo unde întâlnim pe Dumnezeu, întâlnim si dragostea. Si oriunde este dragostea, acolo este si Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste!”
Apostolul Pavel a spus: „Acum dar ramân acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre acestea este:dragostea”!
Urmarind acesate declaratii, putem spune ca daca suntem cetateni ai Împaratiei lui Dumnezeu, dovedim aceasta numai iubindu-ne unii pe latii.
Di aceasta cauza, nu putem pastra în inima noastra resentimente, ura, prejudecati, amaraciune, invidie sau mânie si sa mai pretindem ca suntem cetateni ai împaratiei.
Îmi amintesc ca o mama a cerut fiicei sale sa cumpere un buchet de flori si sa-l ofere vecinilor de la capatul strazii cu care nu se întelegeau prea bine. Desi a mers sa duca buchetul de flori, având mari emotii, în acea întâlnire, fetita a trait o experienta deosebita. Florile ce au fost oferite ca o marturie a dragostei, au au deschis atmosfera si-au refacut relatiile.
Când fetita s-a întors acasa, înainte de-a povesti mamei tot ceea ce s-a întâmplat în timpul acelei vizite, mama i-a cerut fiicei sa-si miroase mâinile. Dupa ce-a împlinit ceea ce i se ceruse, fetita a ramas surprinsa sa descopere ca mirosul proaspat al florilor înca mai persista pe mâinile ei.
Pentru a o constientiza de lectia pe care trebuia s-o învete din acea experienta, mama i-a spus fiicei sale: „ sa nu uiti niciodata ca dragostea si bunatatea, lasa în urma un parfum placut, iar toti cei ce sunt cetateni ai Împaratiei lui Dumnezeu, exprima aceasta marturie.
Rugaciune:  Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa raspândesc în jurul meu , mireasma  dragostei si-a cunostintei Voiei Tale, pentru ca toti cei ce ma vor întâlni, sa cunoasca faptul  ca sunt copilul Tau si cetatean al Împaratiei. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Mai (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu toate florile frumoase au şi miros plăcut, când ai de unde să culegi, alege numai acele care posedă şi una şi alta! (Goethe)