Meditație 19 Mai (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 67
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1945-19-mai-3]19 Mai (3)[/url]
„Pe când mâncau , Isus a luat o pâine; si dupa ce a binecuvântat-o, a frânt-o , si le-a dat, zicând: „Luati, mâncati, acesta este trupul meu.” Apoi a luat un pahar, si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, li l-a dat, si au baut toti din el. Si le-a zis: „Acesta este sângele Meu, sângele legamântului celui nou, care se varsa pentru multi.” Marcu.14:22-24
În cartea sa intitulata: „ Treisprezece zile pâna la glorie” Lan Tink, a povestit ultimile zile ale luptei pentru independenta Texasului de la Alamo. Colonelul Jim Bowie, avea la dispozitie numai 183 de soldati, care trebuiau sa reziste în fata unei mari ostiri conduse de Santa Anna.
În data de 3 martie, 1836, cu numai câteva ore înainte de a se înnopta, armele de foc ale mexicanilor s-au oprit brusc. În acel ragaz neasteptat, Colonelul William Barret Travis, i-a adunat pe toti cei ce au mai ramas în viata în interiorul fortaretei Alamo, i-a însirat în linie pe un singur rând si i-a anuntat ca soarta lor este pecetluita. Pentru ca nu se mai asteapta sa primeasca vreun ajutor din afara, el si-a scos sabia de la brâu si a tras o linie prin  praf, de la un capat la celalalt al sirului de soldati spunându-le: „toti cei ce doriti sa ramâneti în fortareata si sa luptati pâna la moarte, va rog sa treceti linia!”
Fara sa astepte prea mult, rând pe rând fiecare soldat a trecut acea linie. Colonelul Jim Bowie era însa ranit si nu putea sa treaca linia singur. De aceea el a cerut ajutorulunui soldat, care a trecut de partea cealata a liniei si l-a ajutat sa treaca si el linia în aplauzele tuturor.
Dupa numai trei zile, Alamo a cazut, iar toti acei bravi soldati au fost ucisi. Ei au ales de fapt sa moara, oentru ca pe sângele jertfei lor sa se constituie statul Texas.
Si acea seara petrecuta de ucenici în camera de sus, a fost un timp de mari decizii. Desi toti ucenicii s-au angajat sa treaca linia si sa lupte pâna la moarte, rând pe rând, acestia L-au parasit pe Domnul . Desi ramas singur, Domnul Isus a luptat împotriva pacatului si a diavolului, pâna la moarte de aceea prin sângele jertfei Sale s-a întemeiat nu numai o natiune trecatoare, ci o împaratie vesnica a poporului lui Dumnezeu!
Sunt multi crestini care si astazi declara: „noi suntem urmasi ai lui Hristos!” Dar cu toate acestea, în fata provocarilor si-a încercarilor,  dau înapoi, pentru ca nu stiu nimic din ceea ce înseamna a sluji si a depune o jertfa.
Daca vrei cu adevarat sa-L urmezi pe Hristos, trebuie sa fii pregatit sa platesti si acest pret, fiind gata sa mergi cu Domnul chiar pâna la moarte.
Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa ma predau pe deplin Tie, si sa Te urmez cu  credinciosie si devotament pâna la moarte, pentru ca sa-Ti pot fi astfel , un vrednic urmas. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Mai (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Smeriți-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca la vremea Lui, El să vă înalțe. ( 1 Petru 5:6 )