Meditație 07 Mai (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 88
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1957-07-mai-3]07 Mai (3)[/url]
„ Si voi dupa ce ati auzit cuvântul adevarului (Evanghelia mântuirii voastre), ati crezut în El, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfânt, care fusese fagaduit, si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor câstigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.” Efeseni 1:13-14
Unui proprietar al unui mic magazin dintr-o localitate de lânga Washington, i s-a cerut sa faca si slujba de postas al localitatii. Desi acesta a montat cu mare grija cutia postala în fata magazinului sau, dupa sase luni de zile de la învestire, nici o scrisoare înca nu fusese expediata.
Dorind sa afle cauza acestui mister, autoritatile postale au început o investigatie. În timpul controlului efectuat, când a fost întrebat de ce nu a expediat scrisorile pe care le-a primit, postasul a raspuns ca n-a facut lucrul acesta, pentru ca cutia înca nu este plina. Ce greseala de neimaginat! Postasul a asteptat sa trimita scrisorile la adresele mentionate de expeditori, numai dupa ce s-ar fi umplut cutia!
Acelasi lucru se întâmpla însa deseori si în multe biserici. Membrii acestora asteapta sa duca vestea buna transmisa prin „Scrisoarea lui Dumnezeu ” celor pierduti, numai dupa ce ajung la o deplina cunostere a Scripturii .
Am auzit despre comitetul unei biserici care a hotarât sa gasesca solutii pentru a ajuta biserica lor sa creasca numeric. Dupa multe întâlniri si discutii, acestia au ales un comitet de evanghelizare, caruia i s-a cerut sa citeasca toate cartile si articolele pe care le puteau gasi, având ca tema: cresterea bisericii.
Dupa ce au fost bine informati în acest subiect, membrii comitetului de evanghelizare au facut un sondaj printre membrii bisericii, dorind sa afle care este parerea acestora despre evanghelizare.
În urma sondajului, au fost însa foarte surprinsi sa afle ca multi dintre membrii bisericii nu stiau exact ce este evanghelizarea, iar unii dintre ei aveau chiar pareri negative. Unul dintre ei a scris ca a evangheliza, înseamna a merge la coltul strazii si a striga pentru toti trecatorii : „pocaiti-va!” , „pocaiti-va!”, „pocaiti-va!”
Un altul a raspuns ca a evangheliza înseamna doar a împarti brosuri cu mesaj evanghelic celor pe care îi întâlnesti. Aceasta este însa ceea ce fac alte biserici, dar nu crede ca ar fi o actiune ce s-ar potrivi si pentru biserica lor.
Surprinsi de aceasta situatie, membrii comitetului de evanghelizare au început sa-i învete pe toti membrii bisericii ca evanghelizarea este o datorie a fiecaruia dintre ei. Subliniind învatatura Domnului Isus, au aratat ca însusi Fiul lui Dumnezeu a poruncit: „ Duceti-va în toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura .”
Iar pentru a împlini aceasta porunca, trebuie sa duca vestea buna celor pierduti, acum, fara sa mai astepte pâna când vor ajunge sa cunoasca tot adevarul Scripturilor, sau biserica lor sa fie plina.
Nu-i asa ca si noi n-am fost gata pâna acum, sa ne angajam în evanghelizare pentru ca am considerat ca bagajul cunostintelor noastre nu-i înca suficient? Asteptând ca acel postas sa expediem mesajul Scrisorii lui Dumnezeu, numai dupa ce cutia cunostintelor noastre va fi plina, vom întârzia de fapt împlinirea planului lui Dumnezeu si vom ajunge o piedica pentru înaintarea Evangheliei.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; daruieste-mi întelepciune si curaj, pentru a face cunoscut tuturor celor pe care îi întlnesc astazi, tot ceea ce mi-ai descoperit prin Cuvântul Tau, stiind ca mâine este deja prea târziu. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 07 Mai (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci mare este bunătatea Lui față de noi, și credincioșia Lui ține în veci. Lăudați pe Domnul!