Meditație 19 Martie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 151
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2003-19-martie-4]19 Martie (4)[/url]
„ O adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvântul, care zice: ”Hristos Isus a venit în lume ca sa mântuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintâi sunt eu.” (I Timotei 1:15)
Marele jucator de basseball, Tony Pena, care a jucat multi ani la echipa americana, Boston Red Sax, s-a nascut si a crescut în Republica Dominicana. În timpul copilariei, pentru el si parintii lui viata n-a fost deloc usoara.
Cu toate acestea, el a marturisit deseori ca a reusit sa realizeze atâtea performante, datorita suportului pe care l-a primit de la mama sa. Visul fiecarui copil din Republica Dominicana, spunea el, este sa ajunga sa joace în liga Americana. De aceea exista o întreaga competitie care se stabileste între ei, în care fiecare copil încearca sa faca cât mai multe scheme tactice, jonglând cu mingea.
Luându-se la întrecere între ei, copiii încearca sa faca exercitii dintre cele mi complexe, aruncând mingea cât mai repede si cât mai departe sau la punct fix, având nadejdea ca într-o anume zi vor ajunge sa joace în competita pe care si-o doresc.
Tony îi atribuie însa mamei sale, nu numi faptul ca l-a ajutat pe el si  pe fratele sau sa învete sa joace basseball, ci si pentru faptul ca l-a ajutat sa iubeasca acest sport si sa joace din placere
El a povestit cum de multe ori, mama sa, care în tinerete a fost o buna jucatoare de softball, îi astepta pe el si pe fratele sau la poarta scolii la terminarea orelor de curs si îi însotea pe o pajiste din apropiere. Acolo înfingea un bat în pamânt, cerându-le sa exerseze aruncari de la distanta, aruncând mingea unul spre celalat, încercând sa loveasca batul . Când reuseau sa loveasca batul aproape de sol, mama le spunea:”vom termina jocul doar atunci când unul dintre voi va reusi sa loveasca batul în partea cea mai de sus. Procedând astfel, mama a reusit, spunea Tony, nu numai sa ne ajute sa ne  antrenam, dar sa si jucam cu placere.
În ziua în care a fost selectionat pentru a juca în Liga Americana, înainte de a pleca spre SUA, Tony s-a rugat ca Dumnezeu sa-l însoteasca si sa-l ajute sa câstide doar atâti bani , cât îi sunt necesari sa-si întretina familia si s-o poata rasplati pe mama sa pentru sacrificiul ei.
În foarte scurt timp, aceasta rugaciune i-a fost ascultata. Fiind un jucator foarte apreciat, a câstigat atâti bani, încât a pregatit mamei o mare surpriza. Într-o zi s-a întors în tara sa si i-a propus mamei o vizita în Santiago, cel mai mare oras din zona. În timp ce conducea pe strazile orasului, Tony a început sa-i arate mamei, casele pe care le vedeau pe ambele parti ale strazii, cerându-i parerea despre fiecare în parte.
La un moment dat însa , s-a oprit în fata unei cladiri impunatoare si dupa ce au coborât din masina, au vizitat împreuna fiecare încapere. La sfârsitul vizitei Tony a întrebat-o pe mama sa, ce parere are si despre casa pe care au vizitat-o. „Este casa cea mai frumoasa în care am intrat vreodata; i-a raspuns mama. Dar de ce m-ai întrebat ? Nu cumva ai vrea sa o cumperi ?
În loc sa-i dea un raspuns, Tony a scos o legatura de chei, spunând: ”este casa ta mama!” „ O nu Tony!” Nu merit un asa dar, i-a raspuns stergându-si lacrimile , mama.” Meriti totul mama, pentru ca tu m-ai ajutat sa ajung unde sunt, i-a raspuns Tony, continuând cu rugaciunea:” Iti multumesc Doamne, pentru o asa mama!”
Daca mama lui Tony s-a considerat nevrednica de locuinta oferita de fiul ei, cu cât mai mult ar trebui sa fim si noi multumitori, pentru casa vesnica, pe care Dumnezeu ne-a pregatit-o prin Fiul Sau.



Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca ai mers sa-mi pregatestu un loc în Împaratia Ta, ajuta-ma sa-Ti fiu multumitor si sa astept cu credinta si rabdare aceasta mostenire. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Martie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți răbdători în toate și mulțumiți-I Domnului chiar și în încercare, căci numai la El aveți salvare!