Meditație 06 Martie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 142
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2013-06-martie-3]06 Martie (3)[/url]
„ Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este în toti.” Efeseni 4:-6
Romancierul Irving Stone si-a petrecut întreaga viata studiind opera si activitatea unor mari personalitati. Dupa cercetarile pe care le-a intreprins, el a scris biografia vietii lui: Michelangelo, Vincent van Gogh, Sigmund Freud si Charles Darwin.
Pentru ca a ajuns sa cunoasca viata acestora pâna în cele mai mici detalii, în timpul unui interviu, Stone, a fost întrebat daca a observat la toti acestia vreo trasatura comuna.
Raspunzând acestei întrebari, Stone a afirmat ca în timpul studiilor sale, a observat ca fiecare dintre aceste mari personalitati, au avut o viziune, pe care au dorit cu totdinadinsul s-o realizeze. Dupa ce au fost prinsi în mreaja acestei viziuni, fiecare dintre aceste personalitati s-au apucat de lucru. Au cautat si au trudit, zi si noapte, cu toate ca dupa ani de munca, n-au vazut uneori nici un rezultat.
Atunci când au ajuns epuizati si în dizgratie, s-au ridicat însa cu si mai multa dedicare, pentru ca animati de scopurile pe care le urmareau , nimic si nimeni nu-i putea opri. Lucrând în acest fel, fiecare dintre ei se putea lauda la sfârsitul vietii, ca a împlinit macar în parte visul pe care l-a avut.
Irving Stone, n-a studiat însa si viata apostolului Pavel, care dupa întâlnirea cu Hristos, a fost animat de un singur lucru. Viziune sa era: ”împlinirea voiei lui Dumnezeu pentru viata sa!” Pentru a-si împlini aceasta chemare, apostolul Pavel, nu numai ca a lucrat cu un deosebit devotament, dar a si lepadat toate lucrurile din trecut care puteau sa-l împiedice în alergarea vietii, si a anticipat victoria finala.
Eliberat de povara trecutului si animat de biruinta viitoare, apostolul Pavel a ajuns sa-si împlineasca deplin chemarea vietii, marturisind la sfârsit: „ M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7-8)
Daca vrei sa ai aceeasi reusita, nu încerca sa te descurci singur. Renunta la povara trecutului, concentreza-te asupra a ceea ce-ti sta înainte, încrede-te în ajutorul lui Dumnezeu si vei dobândi o biruinta si o rasplata mai mare decât poti gândi.
Rugaciune: Doamne Isuse; prin urcusurile si coborâsurile vietii, ajuta-ma sa ramân în voia Ta, si prin ajutorul Tau, sa ajung la biruinta finala. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 06 Martie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. ( Iacov 5:8 )