Meditație 11 Februarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 129
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2032-11-februarie]11 Februarie [/url]
„ Daca faci bine, vei fi bine primit; dar daca faci rau, pacatul pândeste  la usa; dorinta lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapânesti.” Geneza 4:7
George Crum a trait în America acum un secol si jumatate, fiind seful unui  trib indian. El avea însa si un han în care îi primea pe vizitatori,  obisnuind chiar el însusi sa le pregateasca mâncarea si sa-i serveasca la  masa.
Într-o zi, în hanul sau a pasit Cornelius Vanderbuilt, un mare bogatas  dintr-un oras din vecinatate. Acesta s-a asezat la masa si-a comandat  cartofi pai. Pentru ca nu mai auzise de acest meniu, George a curatat  cartofii asa cum stia, i-a taiat în patru si i-a prajit în untura.
Când Vanderbuilt a primit cartofii comandati, i-a trimis înapoi la  bucatarie, spunând ca sunt prea grosi. El stia cum trebuia sa arate cartofii,  pentru ca  fusese în Franta si acolo servise „Franch Fries”. Pentru ca n-a  fost multumit nici a doua oara cum aratau cartofii, acesta i-a returnat din  nou la bucatarie. Acest fapt s-a întîmplat de mai multe ori, pâna când  George a învatat sa taie cartofii foarte subtiri si sa-i rumeneasca bine în  untura.
Lui Vanderbuilt i-au placut asa de mult acesti cartofi subtiri prajiti în  untura, încât acestia au devenit mâncarea lui preferata, iar în foarte scurt  timp acest meniu a cucerit întreaga America. Astazi acesti cartofi sunt  cunoscuti ca o varianta a cartofilor „Franch Fries” fiind o garnitura  solicitata în toate restaurantele.
Ceea ce apreciez cel mai mult din aceasta întâmplare, este faptul ca  George nu s-a lasat biruit de mânie atunci când i-au fost returnati de mai  multe ori cartofii pe care îi pregatise. Pentru ca si-a înfrânt mânia si  s-a autodisciplinat învatând ceva nou, el a ajuns sa creeze ceva bun; o  mâncare preferata în toata America.
Mai mult însa decât atât; din acea zi între el si domnul Vanderbuilt s-a  creat o strâna prietenie.
Sunt momente când si noi ne mâniem pe anumite lucruri sau situatii care ni  se întâmpla. N-ar trebui însa sa ne plângem sau sa ne lasam biruiti, ci mai  degraba ar trebui sa folosim aceste frustrari pentru a face ceva frumos si  folositor în slujrea din biserica, în relatiile dintre noi si spre binele  societatii.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu ma mai plâng de ceea ce mi se  întâmpla, ci în supunere si credinciosie sa transform orice frustrare într-o  mare binecuvântare pentru cei din jur. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11 Februarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răgnește, și caută pe cine să înghită. ( 1 Petru 5:8 )