Meditație 08 Februarie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 110
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2035-08-februarie-3]08 Februarie (3)[/url]
„ Samânta care a cazut pe pamânt bun, sunt aceia care dupa ce au auzit  Cuvântul, îl tin într-o inima buna si curata si fac roada în rabdare.”  Luca 8:15
La întâlnirea de stabilire a planului de afaceri pentru noul an,  presedintele unei mari companii a anuntat ca deviza companiei pentru anul  început este: „onestitatea”!
Aflat de cealalta parte a mesei, unul dintre vicepresedinti l-a apreciat  spunând: „excelent”! Dupa un moment de tacere, celalalt vicepresedinte aflat  la capatul extrem al mesei a tinut sa adaoge spunând: „ este însa foarte  riscant”!
Într-o lume în care în fiecare zi presa abunda cu informatii despre  persoane si companii care au savârsit fapte de coruptie, este cu adevarat  riscant sa traiesti cu onestitate!
Un om a venit într-o zi si a marturisit pastorului sau ca a furat un  ciocan de la compania unde el lucreaza. Nu-i asa mare problema, a spus  acesta pastorului; pentru ca la compania unde lucrez, toti muncitorii fura.
Pentru ca sa-l faca constient de urmarile furtului sau, dupa ce s-a gândit  putin si a scotocit printre lucrurile de pe birou, pastorul i-a aratat  celui ce n-a evaluat corect masura vinovatiei pentru fapta savârsita, un  articol dintr-un ziar care prezenta tocmai situatia companiei unde el  lucra.
Din cauza furturilor, aceasta, avea pierderi de aproape 1.000 de dolari  pe saptamâna. Ciocanul pe care tu l-ai furat împreuna cu toate celelate  lucruri pe care le-au furat colegii tai, au pricinuit companiei, asa cum  arata articolul, aproape 50.000 de dolari în anul trecut.
Pentru a-si acoperi aceasta pierdere, compania a trebuit sa ridice  pretul pentru laminatele pe care le produce. De aceea toti cei care îsi  cumpara o masina sau anumite cadre metalice pentru a-si renova casa, platesc  mai mult, deoarece în costul acestor produse este inclus si pretul  ciocanului care a fost furat.
Furtul tau, a spus pastorul, n-a afectat numai compania la care lucrezi,  ci întreg orasul!
Constientizat de gravitatea faptei savârsite, angajatul acelei companii  nu numai ca a returnat ciocanul furat, dar i-a si convins pe colegii sai sa  lucreze cu onestitate.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru toate lucrurile pe care mi le-am  însusit pe nedrept si ajuta-ma sa le returnez celor pe care i-am pagubit,  pentru ca sa pot dovedi astfel o buna marturie, traind în onestitate. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 08 Februarie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Cine dintre voi este înțelept și priceput? Să-și arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii! ( Iacov 3:13 )