Meditație 06 Februarie (3)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 136
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2037-06-februarie-3]06 Februarie (3)[/url]
„ Voi însa sunteti o semintie aleasa o preotie împarateasca, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Si l-a câstigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunata.” I Petru 2:9
În lumea in care traim întâlnim diferite tipuri de lumina: exista o lumina fizica care ne ajuta sa distingem lucrurile ce ne înconjoara. Dar exista si o lumina a cunostintei, prin care descoperim lucruri si adevaruri despre care înca n-am auzit. Mai exista însa si o lumina spirituala, care ne ajuta sa vedem si sa întelegem lucrurile de aici din perspectiva vesniciei. Mai presus însa de toate acestea, este „Adevarata Lumina” ce-L reprezinta pe Fiul lui Dumnezeu în stralucirea caracterului Sau, a învataturilor si-a lucrarilor Sale.
Numai cei ce au ajuns sa-L cunoasca pe El, pot spune ca au descoperit lumina si avându-L pe El ca Domn al vietii, au devenit ei însisi o lumina.
Un parinte a întrebat pe fiul sau care a terminat cursurile unei scoli cu profil de istorie-geografie, ce-si doreste la sarbatoarea de absolvire. Acesta i-a raspuns ca-si doreste un glob luminat. Fara sa întrebe despre alte detalii, considerând ca ceia ce si-a dorit fiul nu-i prea scump, tatal a mers la un mare magazin si -a cumparat un glob pamântesc pe care l-a asezat în camera copilului luminându-l cu o veioza.
Când fiul s-a întors de la serbare si-a intrat în camera sa, a fost foarte dezamagit de darul pe care îl primise. Nu te bucuri de globul pe care ti l-am oferit; l-a întrebat tatal ? Ba da; a raspuns fiul. Dar eu mi-am dorit un glob pamântesc care sa aibe lumina în el si care sa lumineze pentru cei din jur!
Dorind sa împlineasca asteptarea fiului, tatal a returnat aceluiasi magazin globul pe care îl cumparase anterior, cumparându-i fiului globul luminat. Când a fost întrebat ce-a însemnat pentru el aceasta schimbare, tatal a marturisit ca pentru a împlini dorinta fiului si a avea un glob pamântesc care sa aibe lumina în el, a trebuit sa platesca mai mult!
Este interesant sa vezi un glob pamântesc iluminat; nu-i asa? Dar mult mai benefic este un glob pamântesc care poarta lumina în el. De aceea si Dumnezeu doreste ca pamântul nu numai sa primeasca lumina, ci sa ajunga sa fie o lumina. Pentru aceasta El a platit pretul cel mai mare, trimitându-L pe Fiul Sau, care sa ne stapâneasca viata, pentru a ajunge noi însine sa fim lumina.
Daca dorim ca întreg pamântul sa poarte lumina, trebuie sa vestim Evanghelia la orice faptura, pentru ca toti oamenii sa-L cunosaca pe Hristos si prin El, viata fiecaruia sa lumineze.



Rugaciune: Doamne Isuse; stapâneste-mi inima cu lumina prezentei Tale si-a Adevarului Cuvântului Tau, pentru ca în mijlocul împaratiei întunericului, viata mea sa lumineze. Amin.


SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 06 Februarie (3) | Salvatorul.ro
meniu prim
Și la aceasta ați fost chemați; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi, și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui. ( 1 Petru 2:21 )