Meditație 05 Februarie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 129
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2038-05-februarie-2]05 Februarie (2)[/url]
„..daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia  crucea în fiecare zi, si sa Ma urmeze .” Luca 9:23
La o conferinta de presa, fostul antrenor al echipei de fotbal din  Arkansas, a spus: „ au fost momente în viata mea când am fost pe culmi si  încununat cu lauri, dar au fost si momente când am ajuns pe treptele cele  mai de jos ale vietii si carierei. În primul meu an de antrenorat am  câstigat trofeul competitiei . Atunci toti ma iubeau. Mi-au luat fotografia  si-au pus-o în galeria de onoare a clubului .Au comandat un timbru omagial  si au organizat multe petreceri, în care eram invitatul de onoare.
În al doilea an, am retrogadat însa în dvizia secunda . În acele momente am  pierdut tot ceea ce câstigasem: poza mi-a fost luata din galerie,timbrele au  fost retrase, iar când treceam pe lânga aceiasi oameni care ma laudau  altadata, acestia scuipau în spatele meu !”
Luând în considerare aceasta experienta putem spune ca viata este plina de  urcusuri si coborâsuri. Iar pentru multi dintre noi dupa ce am fost înaltati,  este foarte greu sa ne smerim trecând prin valea rusinei si-a dezonoarei.
Când însa renuntam la propriile dorinte si-L punem pe Dumnezeu pe primul loc  al vietii noastre, atunci întelegem ceea ce este cu adevarat important si  indiferent de ceea ce ni se întâmpla vom fi totdeauna multumitori si plini  de speranta, pentru ca îl avem pe Dumnezeu. Ca sa exprime aceasta siguranta,  un poet crestin a scris versurile: „Poti sa pierzi averi si ranguri ,  bogatii cu rod în spic, Daca n-ai pierdut credinta, înca n-ai pierdut nimic”!
Însusi Domnul Isus a spus ca cel ce doreste sa fie ucenicul Sau, trebuie  mai întâi sa se lepede de sine însusi si apoi sa-si ia crucea în fiecare zi  si sa Il urmeze.
În aceasta afirmatie, crucea are un înteles foarte profund. A purta o cruce  nu înseamna numai a avea un însemn ca talisman, ci a fi gata sa înduri  suferintele cauzate de faptul ca esti crestin, dedicat pentru slujirea  altora, înaintarii Evangheliei si mântuirii celor pierduti. Crucea este  simbolul mortii fata de noi însine si-al întronarii lui Hristos ca stapân al  vietii noastre.
Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca ai purtat crucea pedepsei pentru pacat în locul  meu, ajuta-ma sa fiu gata în fiecare zi sa port crucea suferintelor, a  responsabilitatilor si-a slujirii la care m-ai chemat, pentru ca sa-Ti  pot fi astfel, un vrednic urmas. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 05 Februarie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
" DE VREI SĂ FII IUBIT, FII VREDNIC DE IUBIRE! "