Meditație 03 Ianuarie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 180
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2071-03-ianuarie-2]03 Ianuarie (2)[/url]
„ Cei ce au primit propovaduirea lui, au fost botezati; si în ziua aceia, la numarul ucenicilor s-au adaus aproape trei mii de suflete. Ei staruiau în învatatura apostolilor, în legatura frateasca, în frângerea pâinii si în rugaciuni.” Fapte 2:41-42



Crestinii din prima biserica erau dedicati pentru studiul Cuvântului, partasia frateasca, frângerea pâinii si rugaciunii. Ei împlineau toate aceste lucruri cu staruinta. Întâlnirile lor nu se rezumau numai la slujbele de la Templu, ci continuau si cu partasia din sânul familiilor.
Într-un Buletin Duminical al unei biserici , am citit ca membri comitetului de evanghelizare au trecut o lista cu 25 de nume ale celor ce nu mai veneau la biserica, hotarând sa-i sune la telefon pentru a afla care este cauza ce i-a determinat sa rupa legatura cu biserica. Desi initiativa acestui comitet este de laudat, ei n-au facut tot ceea ce trebuia, pentru ca cei plecati sa fie readusi în partasia bisericii.
Cele 25 de nume trebuiau sa figureze nu numai într-o carte de telefon, ci si pe lista de rugaciune a bisericii. Iar toti cei plecati, trebuiau vizitati la casele lor, pentru ca în acest fel membri bisericii sanatosi spiritual sa redeschida usa spre partasie si sa construiasca un pod pentru refacerea legaturilor rupte. De foarte multe ori si noi asteptam ca oamenii sa vina, în loc ca noi sa ne ducem si sa-i întâlnim în locul unde ei sunt. Însusi Domnul Isus ne-a poruncit sa mergem în toata lumea si sa facem ucenici din toate neamurile. De aceea sa începem acest an, cautându-i mai întâi pe cei plecati dintre noi, pentru ca apoi într-o strânsa partasie sa-i cautam si pe cei pierduti în mijlocul lumii.
La sfârsitul celui de-al II-lea razboi Mondial, Robert Woodruff, presedintele companiei „Coca Cola” a facut cunoscut unui ziar urmatoarea declaratie:” Doresc ca în timpul generatiei mele, toti locuitorii acestei lumi sa guste macar o singura data „Coca Cola!”
Astazi, aceasta bautura racoritoare se vinde începând cu S.U.A. pâna în deserturile Africane, în China sau în îndepartata Rusie. Compania Coca Cola a reusit un asa succes deoarece Woodruth a fost foarte hotarât în planurile lui si-a reusit sa-i motiveze pe toti ceilalti angajati si colaboratori sa lucreze în unitate, pentru împlinirea aceleiasi vizuni. Asemenea acelor angajati si noi trebuie sa descoperim viziunea pe care Dumnezeu o are asupra acestei lumi, apoi sa pasim în afara bisericii, lucrând în unitate, pentru a face cunoscut Împaratia Lui Dumnezeu si planurile Lui pâna la marginile lumii.
Compania „Coca Cola a reusit acest succes într-o singura generatie. De câte generatii am avea noi nevoie pentru ca fiecare persoana din aceasta lume sa guste din dulceata Cuvântului lui Dumnezeu? Faptul ca ei au reusit,  este pentru noi o mare provocare care sa ne determine în a vesti Evanghelia cu mai mult curaj, stiind ca de fapt nu mergem singuri, ci suntem însotiti de puterea si ajutorul Duhului Sfânt.
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc pentru cei pe care i-ai folosit ca Evanghelia harului sa ajunga pâna la mine. Ajuta-ma ca în acest an sa  fiu la dispozitia Ta cu tot ce am, pentru ca sa pot lucra împreuna cu toti ceilalti credinciosi la înaintarea Împaratiei Tale. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 03 Ianuarie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Domnul să te binecuvinteze din Sion, El care a făcut cerurile și pământul! ( Psalmii 143:3 )