Meditație 28 Decembrie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 164
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2077-28-decembrie-4]28 Decembrie (4)[/url]
„Cu privire la felul vostru de viata din trecut , sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare; si sa va înnoiti în duhul mintii voastre, si sa va îmbracati în omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.” Efeseni 4:22-24
Un parinte a povestit o situatie deosebita traita într-o zi de sotia si fiul sau Richard. Acesta obisnuia sa mearga regulat la scoala, pâna în ziua când s-a îmbolnavit si-a facut febra. În acea zi mama i-a spus ca poate sa ramâna acasa, pâna când se va face bine. Mai mult decât atât; mama i-a si cumparat tot ceea ce-si dorea, acordându-i toata atentia. Când s-a facut mai bine, mama l-a scos si la plimbare, în parc si pe faleza.
În acele zile, copilul a învatat ca sunt multe alte alternative în care îti poti petrece timpul, fara ca sa stai o zi întreaga în clasa.
De aceia, în urmatoarea zi când deja trebuia sa mearga din nou la scoala pentru a-si continua clasa I , Richard i-a spus mamei , ca-i prea frumos afara ,pentru ca sa mai mearga la scoala. Ce-ar fi daca am merge iarasi pe faleza ?
Nu, dragul mamei; astazi trebuie sa mergi la scoala! i-a raspuns mama. Prefacându-se ca n-a priceput raspunsul, Richard i-a spus: daca nu putem merge pe faleza, ce-ai zice sa mergem în parcul de distractie pentru copii? Am avea astfel o petrecere pe cinste!
Nu, dragul mamei; astazi vei merge la scoala! I-a raspuns di nou mama. Dar de ce trebuie sa merg la scoala a întrebat-o atunci foarte curios, Richard?
În acele momente, mama a încercat sa-si pregateasca argumentele la un alt nivel al conversatiei, apelând la sentimentele fiului ei, spunându-i: „Daca nu mergi la scoala, directorul ma va trimite la puscarie!”
Dupa ce-a ascultat spusele mamei, Richard s-a uitat în jur câteva clipe, si-a pus apoi mâinile în solduri si-a întrebat-o pe mama sa: „ pentru cât timp!”
Nu-i asa ca uneori rationamentul copiilor este foarte diferit de gândirea noastra? Acest mod diferit de-a privi realitatea, desi deseori creeaza conflicte, trebuie depasit însa în dragoste!
Rugaciune: Doamne Isuse; nu lasa ca micile neintelegeri pe care le am cu parintii, sa produca rani care sa afecteze atmosfera de armonie si pace din familia mea. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 28 Decembrie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vrei să îți învingi o slăbiciune, nu o hrăni!