Meditație 14 Decembrie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 172
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2091-14-decembrie-2]14 Decembrie (2)[/url]
“Un glas striga: „ Pregatiti în pustie calea Domnului neteziti în locuri uscate un drum pentru Dumnezeul nostru! Orice vale sa fie înaltata, orice munte si orice deal sa fie plecate, coastele sa se prefaca în câmpii si strâmtorile în vâlcele! Atunci se va descoperi slava Domnului, si în clipa aceea orice faptura o va vedea; caci gura Domnului a vorbit .” Isaia 40:3-5
Într-o duminica dimineata, un om îmbracat cu haine ponosite s-a ridicat în picioare în mijlocul balconului unde se asezase, si-a întrerupt serviciul divin dintr-o bisericuta de tara strigând : „Am un cuvânt din partea Domnului pentru voi!” N-a mai apucat însa sa-si continuie fraza, pentru ca au aparut imediat usierii care l-au scos afara. Dupa ce au ajuns în strada, acestia l-au izgonit spunându-i sa nu mai intre niciodata în biserica lor.
Comentând acest incident, cineva a spus :”este multa ironie în aceasta întâmplare!” În fiecare saptamâna predicatorul bisericii se ridica la amvon si predica spunând :” Am un cuvânt din partea Domnului pentru voi”; si nimeni nu este deranjat! Usierii n-au alergat niciodata spre amvon  ca sa-l scoata afara! Când însa un necunoscut a dorit sa adreseze un mesaj în numele Domnului, ascultatorii au considerat ca atitudinea lui si locul de unde încerca sa vorbeasca erau nepotrivite, de aceea reactia paznicilor a fost imediata Aceasta reactie a fost cauzata de faptul ca cineva a încercat sa întrerupa ceremonialul si lucrurile care devenisera deja obiceiuri.
Pentru cei din acea biserica a început sa vorbeasca o voce  necunoscuta, dintr-un loc neasteptat, de aceea n-au fost pregatiti sa o asculte. Aceasta întâmplare exemplifica într-un fel modul în care lumea a reactionat fata de mesajul profetilor si al Domnului Isus. Când pentru cei din Israel, a început sa vorbeasca Isaia, Ezechiel sau Ioan Botezatorul, anuntându-i ca trebuie sa se pregateasca pentru venirea lui Mesia, acestia au fost mai degraba gata sa-i alunge din mijlocul lor, decât sa-i asculte.
Chiar si atunci când Domnul Isus a început sa predice, usa inimii multora dintre cei din Israel a ramas închisa, deoarece-L priveau pe Fiul lui Dumnezeu cu resentimente si suspiciune. La aceste sarbatori, Dumnezeu doreste sa aiba un cuvânt pentru tine. Esti gata sa-l asculti? Chiar daca cel prin care Dumnezeu îti va vorbi va fi un mesager neasteptat, fii gata sa spui : „vorbeste Doamne; caci robul Tau asculta!”
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa aud ceea ce vrei sa-mi vorbesti, pentru ca la aceste sarbatori sa descopar voia Ta. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 14 Decembrie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperișul cortului Lui, și mă va înălța pe o stâncă. ( Psalmii 27:5 )