Meditație 17 Octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 163
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2149-17-octombrie]17 Octombrie [/url]
„ ….Macar ca de Dumnezeu nu ma tem si de oameni nu ma rusinez, totusi pentru ca vaduva aceasta ma tot necajeste, îi voi face dreptate, ca sa nu tot vina sa-mi bata capul .” Mat 18:4-5
N-a fost niciodata usor sa fii femeie. Dar este mult mai usor astazi, decât în timpul Domnului Isus. În acea vreme, femeia avea foarte putine drepturi. Daca o femeie îsi pierdea sotul si nu mai avea pe nimeni din familie spre care sa se îndrepte pentru sprijin , aceasta  ramânea fara nici un fel de protectie si aparare. Domnul Isus a vorbit despre una dintre aceste femei, atunci când a spus ucenicilor „Pilda judecatorului nedrept”.
El a prezentat în acesta pilda o vaduva care nu mai avea nici un drept legal si nici pe nimeni altcineva din familia ei, care sa-i apere pricina. De aceea, a mers direct la judecatorul din localitatea în care locuia, pentru ca acesta sa-i faca dreptate.
Judecatorul din localitatea ei, era însa un om care nu se temea de Dumnezeu si nici nu-i pasa de parerile oamenilor. Cu toate acestea , acea vaduva singura si saraca, pentru a i se face dreptate,venea la usa judecatorului în fiecare zi .
Pentru o vreme, judecatorul a refuzat sa o asculte. Dupa ce a vazut însa insistenta femeii, saturat de staruinta acesteia, într-o zi  si-a zis în sine: „chiar daca de Dumnezeu nu ma tem si de oameni nu ma rusinez, pentru ca acesta femeie sa nu ma mai deranjeze, am sa-i fac dreptate!”
Aceasta femeie a capatat ceea ce astepta, datorita faptului ca a avut îndrazneala si-a staruit cu credinta si rabdare.
Ce lectie minunata este exemplul ei pentru fiecare dintre noi ! Daca în lucrurile pe care le doresti simti ca ai obosit, nu renunta ; continua cu perseverenta si rabdare, fiindca ceea ce astepti ti se va împlini , pentru ca Cel ce ofera raspunsul pentru noi, este Dreptul  Judecator!
Rugaciune: Doamne Dumnezeule; întareste-mi mâinile obosite si genunchii slabanogiti, pentru ca sa pot croi carari drepte, umblând cu statornicie doar pe calea Ta. Amin.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 17 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Încolo, fraţii mei, bucuraţi-vă în Domnul. Mie nu-mi este greu să vă scriu mereu aceleaşi lucruri, iar vouă vă este de folos.