Meditație 16 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 173
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2189-16-august]16 August [/url]
„ Fa-ma sa aud dis de dimineata bunatatea Ta, caci ma încred în Tine. Arata-mi calea pe care trebuie sa umblu, caci la Tine îmi înalt sufletul . Ps.143:8
Potrivit unei legende antice , locuitorii unui sat s-au învoit la un contract cu Dumnezeu. Din cauza secetei, acestia au avut mai  multi ani la rînd recolte proaste. Nemultumiti de felul cum Dumnezeu a rânduit vremea, fermierii doreau sa li se permita  sa aranjeze ei cînd sa ploua, sau sa fie zile însorite .

De aceea, au cerut lui Dumnezeu  ca pentru zilele din anul urmator  sa planifice ei timpul , pentru ca  sa obtina în acest fel o recolta mai buna..
Dumnezeu le-a aceptat cererea .   Atunci cînd  cereau ploaie,  Dumnezeu le trimitea ploaie ! Cînd doreau sa fie soare, Dumnezeu le da vreme buna ! Datorita acestui fapt, în acel an cînd au planificat ei vremea, lanurile de grâu si de porumb au fost mai înalte si mai viguroase ca de obicei.
Cînd a venit  însa vremea recoltatului , fermierii au observat  ca spicul era  gol, iar stiuletii erau  seci !
Acest fapt i-a facut sa se supere iarasi  pe  Dumnezeu, facându-L din nou vinovat de lipsa recoltei.
Cunoscându-le mânia , Dumnezeu  le-a vorbit spunându-le  : De ce va plîngeti ? Cînd Mi-ati cerut ploaie ; V-am dat ploaie ! Cînd Mi-ati cerut zile cu soare ; V-am dat zile însorite ! Nu Eu sunt  vinovat de lipsa recoltei , ci voi, care  nu Mi-ati cerut niciodata sa va trimit vînt si furtuna ! Fara vîntul taios din nord nu exista polenizare si fara polenizare nu poate fi recolta !
Ni se poate întâmpla si noua  sa nu întelegem uneori felul cum Dumnezeu lucreaza. Cunoscând  însa  cum este inima Lui si scopul pe care  îl urmareste, putem fi  linistiti si plini de încredere în orice vreme, pentru ca stim ca atunci când Dumnezeu este pentru noi, nimeni nu ne poate fi împotriva . Iar ceea ce El alege si îngaduie sa ni se întâmple este  pentru noi, cel mai mare bine.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa doresc sa urmez calea Ta todeuna . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Prețuiește fiecare moment pe care îl ai. Ține minte că timpul nu așteaptă pe nimeni...ieri a fost istorie, mâine va fi mister, dar azi este un dar de la Dumnezeu.