Meditație 19 Iunie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 183
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2247-19-iunie]19 Iunie [/url]
„ Dar eu va spun :”Iubiti pe vrajmasii vostri , binecuvântati pe cei ce va blastama , faceti bine celor ce va urasc , si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” Mat.5:44
Cu câtiva ani de ziel în urma , o televiziune publica a prezentat mai multe scene filmate la cea de-a 50-a aniversare a bataliei pentru cucerirea Gettysbutgului, care a avut loc în anul 1913. Pentru a comemora acest eveniment un grup de veterani ai armatei Confederatiei s-a reântors în acelasi loc în care altadata s-a desfasurat batalia.
În timpul filmarilor , veteranii au repovestit întâmplarile pe care le-au trait în acele zile de razboi. La un moment dat însa veteranii din armata Confederatiei, au luat loc pe câmpul de bataie în aceleasi pozitii pe care le aveau cu 50 de ani în urma . La un anumit semnal acestia au început sa înainteze pe platoul de dinaintea stâncilor în acelasi fel cum s-a întâmplat în ziua bataliei.
Au trecut pri aceleasi câmpuri în care cu 50 de ani în urma multi colegi de-ai lor au murit. De data aceasta însa nu se mai auzeau focuri de arme si nici zgomot de baionete. Un martor ocular a povestit ca singurul zgomot ce putea fi auzit era fosnetul tufisurilor de iarba si al cârjelor pe care veteranii se sprijineau. În tim ce înaintau spre povârnisul dealului, cei mai în putere îi sprijineau pe cei mai slabiti sa poata urca.
Cînd veteranii trupelor Confederatiei au ajuns aproape de locul în care altadata era  linia frontului ocupata de armatele dusmane , acestia au izbucnit într-un strigat prelung de biruinta. În acele momente s-a întâmplat ceva cu totul neobisnuit:
De dupa pietrele si tufisurile unde erau ascunsi , un mare numar de yanchei veterani ai aceluiasi razboi , au început sa alerge spre vechii lor dusmani. De data aceasta, yancheii alergau nu ca sa lupte împotriva trupelor Confederatiei asa cum s-a întîmplat cu 50 de ani în urma , ci ca sa-i îmbratiseze pe camarazii lor de arme. Aceasta scena era deosebit de emotionanta, deoarece în acelasi loc unde multi au murit în batalia trecuta, acum batrânii veterani se îmbratisau plângând!
Ce schimbare majora s-a produs  în numai 50 de ani ! În acest timp batrânii veterani învrajbiti altadata , au înteles ca Dumnezeu i-a creat nu pentru a se razboi unul cu celalat ci pentru a se iubi si a trai în armonie. Acest maret adevar a fost confirmat de experianta traita de ei în acele momente comemorative.
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa biruiesc orice învrajbire si sa-i îmbratisez cu dragoste chiar si pe dusmani , pentru ca orice câmp de razboi din viata mea sa se transforme într-o oaza a partasiei. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Iunie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cei cu inima stricată sunt o scârbă înaintea Domnului, dar cei ce umblă fără prihană îi sunt plăcuți. ( Proverbele 11:20 )