Meditație 24 Martie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 112
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2316-24-martie]24 Martie [/url]
„ Isus le-a zis : Stricati Templul acesta , si în trei zile îl voi ridica .” Ioan 2:19
Domnul Isus a spus: ”Distrugeti templul si in trei zile îl voi ridica”. Ca în multe declaratii, pe care le intalnim în relatarile evanghelistului Ioan, nici aceasta marturisire a Domnului Isus, nu a fost înteleasa. Iudeii credeau ca Domnul Isus facea referire la templul din Ierusalim, pe cand El vorbea despre templul trupului Sau. De aceea, surprinsi de socul declaratiei Domnului Isus, i-au raspuns: „Au trebuit patruzeci si sase de ani ca sa se zideasca templul ; cum zici Tu ca îl vei rezidi numai în trei zile?”.
Dupa moartea si învierea Domnului Isus, ucenicii si-au amintit de acest incident si au înteles declaratia facuta de Domnul într-un nou sens al credintei. Cînd a vorbit despre templu, Domnul Isus se referea de fapt la actul mortii si al învierii sale. Cu alte cuvinte El spunea: „Înmormatati acest trup si în trei zile va învia!”. “Chiar daca îl veti urca pe Isus pe cruce si îl veti omorî, nu-L veti putea tine în mormînt !”
Dupa învierea Domnului Isus, trupul sau este biserica. Pentru cei credinciosi, templul nu este o cladire construita din materiale fizice prin efort uman, ci comuniunea unor inimi înnoite. Cînd credinciosii se aduna împreuna în numele Domnului Isus si îi slujesc în lauda si închinare, acestia sunt o expresie a templului spiritual format din pietre vii.
Daca templul trupului fizic al Domnului Isus n-a putut fi tinut în mormant, nici templul trupului spiritual nu poate sa ramana în moarte. De aceea toti cei credinciosi traiesc avînd nadejdea învierii.
Rug. Doamne Isuse; Îti multumesc ca ai înfrînt moartea si ai deschis mormîntul, pentru ca prin biruinta Ta, sa am si eu parte de înviere.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
Iar acum, Domnul vorbește și zice: " În trei ani, ca anii unui simbriaș, slava Moabului va fi disprețuită, împreună cu toată această mare mulțime; și ce va rămâne va fi puțin lucru, aproape nimic. " ( Isaia 16:14 )