Meditație 03 Martie (4)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 121
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2337-03-martie-4]03 Martie (4)[/url]
„ A venit o femeie din Samaria sa scoata apa .”Da-mi sa beau „, i-a zis Isus” ….Femeia Samariteanca I-a zis : „Cum Tu Iudeu, ceri sa bei de la mine , femeie Samariteanca ?” Iudeii, în adevar n-au legaturi cu Samaritenii.” Ioan 4:7-9
Judecatorul Morris Dees a fost presedintele unui centru pentru combaterea saraciei si-a discriminarii rasiale din Montgomery, Alabama. El si-a facut o cariera din lupta împotriva criminalitatii si-a respectarii drepturilor omului. S-a folosit de legile Statului American, pentru a lupta împotriva abuzirilor comise de persoane civile si autoritati împotriva populatiei de culoare.
În ciuda deselor amenintari cu moartea si-a multor alte acuzatii , Morris si-a continuat slujba cu convingere si dedicare , fara a se lasa intimidat de nimic. Cînd a fost întrebat cum si-a format aceste convingeri profunde cu privire la egalitate, el a marturisit ca tatal sau l-a învatat aceste idealuri printr-o experienta practica.
Tatal sau care era un fermier recunoscut, a angajat multi negri sa lucreze la feerma sa . În timpul zilei de munca, micutul Moris trebuia sa care sticle cu apa pentru a potoli setea muncitorilor însetati. Acestia primeau sticlele cu apa si beau împreuna din aceiasi sticla. Tatal sau lua una dintre aceste sticle si bea si el apa , chiar daca înaintea lui au baut si ceilalti muncitori . Multi dintre americani n-ar face asta niciodata , chiar daca ar trebui sa moara de sete. Pentru tatal lui Moris , a bea apa din aceiasi sticla dupa ce din ea a baut si un om de culoare , nu era nici o problema.
Urmarindu-l cu atentie pe tatal sau , micutul Moris a învatat cea mai mare lectie a vietii : „sa nu faca nici o deosebire între oameni”!
Si noi trebuie sa ne uitam tinta la Domnul Isus si sa învatam din ceea ce El a facut. Domnul Isus a depasit orice bariera rasiala , culturala si religioasa, atunci cînd a cerut femeii Samaritence sa-i dea apa sa bea . Auzindu-i cererea , chiar si Samariteanca a ramas socata de aceasta atitudine, apunîndu-I : „ cum tu Iudeu; ceri sa bei de la mine , femeie Samariteanca ?”
Fiindca Dumnezeu nu face deosebire între oameni si noi trebuie sa-i privim la fel pe semenii nostri.
Rug. Doamne Dumnezeule ; fa ca inima mea sa fie inclusivista si acceptîndu-i în dragoste pe toti oamenii , sa-i pot trata cu egalitate. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 03 Martie (4) | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. ( Iacov 5:8 )