Meditație 16 Februarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 205
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2352-16-februarie]16 Februarie [/url]
„ Binecuvîntat sa fie omul , care se încrede în Domnul , si a carui nadejde este Domnul ! Caci el este ca un pom sadit lînga ape care îsi întinde radacinile spre rîu ; nu se teme de caldura, cînd vine , si frunzisul lui ramîne verde; în anul secetei , nu se teme , si nu înceteaza sa aduca roada.” Ieremia 17:7-8
Pentru ca în aceste versete profetul Ieremia vorbeste despre o sursa de hrana , astazi doresc sa va fac cunoscut cîteva retete culinare despre care am auzit recent:
Reteta 1. Daca nu esti observat ,manînca tot ceea ce doresti, pentru ca nimeni nu-ti socoteste caloriile.

Reteta 2. Daca bei un suc dietetic si apoi manînci o bomboana, caloriile se compenseaza.

Reteta 3. Caloriile nu mai conteaza daca servesti masa cu un musafir si amîndoi ati comandat acelasi fel de mîncare.

Reteta 4. Alimentele pe care le consumi cu scop medical , nu se pun la socoteala. Multi cuprind printre acestea: pîinea prajita, ciocolata calda si chiar tortul de ciocolata !
Urmarind aceste retete putem observa cum mintea umana nascoceste tot felul de motivatii , numai ca sa gaseasca suport pentru ceea ce ne dorim. Pentru a ne arata care este sursa vietii, Ieremia face o comparatie între un maracine si un pom plin de viata. Diferenta dintre acestia este data de sursa de hrana.
Omul care se încrede în oameni, este ca un maracine în pustie , într-o stare nenorocita , locuieste într-un pamînt uscat, sarat si fara locuitori. Iar viata lui este pe moarte.Pe cînd omul care se încrede în Domnul este ca un pom sadit lînga un curs de apa. El este proaspat, are o viata abundenta si plina de roada. Acesta nu se teme de seceta , pentru ca resursele care îi sutin viata nu vor seca niciodata.
Care îti sunt izvoarele vietii ? Sunt asa de multi cei care ispititi de ceea ce ofera lumea se hranesc cu surogate. Cei ce au o viata din belsug si-au gasit însa resursele în Dumnezeu.
Rug. Doamne Dumnezeule ; iarta-ma pentru momentele cînd am cautat împlinirea vietii în placerile acestei lumi si da-mi putere sa-mi caut împlinirea numai în Tine. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Februarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Prea mulţi dintre noi vrem lucruri de care nu avem nevoie şi avem nevoie de ceea ce nu vrem.