Meditație 20 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 175
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2379-20-ianuarie]20 Ianuarie [/url]
„ Isus le-a zis : „Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.” Marcu 1:17
Domnul Isus a spus ucenicilor : „va voi face pescari de oameni!” Acestia stiau totul despre felul cum se prind pestii, dar Domnul Isus , i-a chemat pentru ceva mult mai important: sa cîstige barbati si femei , penru Împaratia lui Dumnezeu. În acest fel ei trebuiau sa coboare cerul pe pamînt si sa aduca dragostea si pacea printre oameni.
În aceasta misiune , ucenicii n-au fost chemati sa fie spectatori, avînd în lucrarea lui Dumnezeu doar un rol pasiv. Ci ei urmau sa împlineasca o slujba semnificativa , fiind participanti activ în procesul de mîntuire a omenirii. Ei trebuiau sa-i ajute pe semenii lor sa-L cunoasca pe Hristos si sa experimenteze o înoire profunda a vietii, pentru ca în acest fel sa contribuie la schimbarea lumii.
Pentru ca au înteles ca erau lucratori împreuna cu Dumnezeu la mîntuirea lumii, ucenicii au raspuns imediat si s-au angajat sa lucreze cu daruire si entuziasm. Nu se întîmpla însa acelasi lucru todeauna :
Un pescar patimas, a observat un om care încerca sa pescuiasca, aruncînd undita în apa , de pe marginea unui bazin. Observînd dedicarea si consacrarea acestui necunoscut ce urmarea cu mare atentie firul de la undita, pescarul l-a întrebat : „ Hei tu de colo ; ce faci ? „ „ Pescuiesti ?” Asa cred ; i-a raspuns strainul. N-o sa prinzi nici un peste aici ; Nu vezi ca acesta este un bazin de înot ?
Nici nu ma astept sa prind vre-un peste, a raspuns strainul; acum fac doar baie la rîme !
Asemenea acestui necunoscut , asa de multi crestini astazi , fac doar baie la rîme. Si în multe biserici în loc sa se pescuiasca cu adevarat prin slujiri care sa fie un cîrlig prin care sa fie cîstigati cei pierduti , acestea sunt doar o baie buna pentru rîme.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa fiu un pescar adevarat, ca prin viata si slujirea mea, multi oameni sa fie cîstigati pentru Tine si Împaratia Ta. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Toate lucrările Tale Te vor lăuda, Doamne! Și credincioșii Tăi Te vor binecuvânta. ( Psalmii 145:10 )