Meditație 16 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 170
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2383-16-ianuarie]16 Ianuarie [/url]
„ De atunci încolo, Isus a început sa propovaduiasca si sa zica :”Pocaiti-va , caci Împaratia cerurilor este aproape.” Mat.4:17
Evanghelistul Matei, ne spune ca atunci cînd Domnul Isus a auzit ca Ioan a fost închis, a plecat în Capernaum si a locuit lînga mare, în tinutul lui Zabulon si Neftali.
Numai de atunci încolo, Isus a început sa propovaduiasca si sa zica :”Pocaiti-va , caci Împaratia cerurilor este aproape.” Este mai mult decît o coincidenta faptul ca Domnul Isus si-a început misiunea sa publica , numai dupa întemnitarea lui Ioan. El a desemnat acest fapt , a fi momentul în care .”Împaratia cerurilor este aproape „!
Un alt aspect subliniat de evanghelistul Matei , este faptul ca de la începutul misiunii Sale publice, Domnul Isus si-a ales ucenici. Pe cînd trecea pe lînga marea Galileei , Isus a vazut doi frati : „Simon si Andrei, care aruncau o mraja în mare , pentru ca erau pescari.”
Fara sa fi purtat vre-o discutie prealabila, Domnul Isus, li se adreseaza direct spunîndu-le: „Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni „! Raspunsul celor doi fata de invitatia Domnului Isus, este uimitor : „Si-au lasat îndata mrejele si au mers dupa El.”
Mergînd mai departe Domnul Isus a vazut alti doi frati : „Iacov si Ioan; fii lui Zebedei , care îsi cîrpeau mrejele.” Domnul Isus i-a chemat si pe acestia. Desi pentru ei Domnul n-a mai facut nici o promisiune, evanghelistul Matei ne arata ca si raspunsul acestora a fost imediat : „ Ei au lasat corabia si pe tatal lor si au mers dupa El .”
Nu vi se pare raspunsul ucenicilor a fi o situatie ciudata ? Cum; asa fara nici o discutie ? Nici un; ma voi mai gîndi la asta si-Ti voi da un raspuns ? Sau ,stii ceva Doame ; daca vei trece mîine pe aici cu siguranta îti vom da raspunsul ! Sau , nu-i nevoie sa te ostenesti sa vii pîna aici ; te vom suna noi !
În atitudinea ucenicilor nu întîlnim niciunul dintre modurile noastre politicoase prin care deseori ne scuzam sau spunem nu .Dar oare nu poate fi cealalta extrema ? Nu cumva acesti patru pescari au reactionat mecanic si impulsiv , fara a lua în considerare toti factorii ? Raspunsul lor exprimat imediat, nu ilustreaza cumva naivitate si lipsa de maturitate în luarea deciziilor ? Nicidecum ; prin raspunsul lor ei dovedesc o ascultare imediata si deplina.
Ei erau prinsi în planul de misiune al lui Dumnezeu alaturi de Fiul lui Dumnezeu si fascinati de Domnul Isus , au raspuns imediat , fara sa mai ia în consideratie nici un alt factor.
Ce raspuns ai da tu daca ai auzi aceiasi chemare ? Poate ca Domnul ti-a vorbit deja în repetate rînduri si raspunsul tau de fiecare data a fost mîine. Astazi este însa timpul cînd trebuie sa raspunzi imediat .
Rug. Doamne Isuse; îti multumesc pentru chemarea dragostei Tale, ajuta-ma sa înteleg misiunea pe care trebuie s-o împlinesc si da-mi putere sa raspund imediat. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Doar cel ce crede în victorie poate învinge!