Meditație 10 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 177
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2389-10-ianuarie]10 Ianuarie [/url]
„ Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi, si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui .” I Pet.2:21
Într-o anume zi, directorul unei mari companii petroliere citea Biblia si a ajuns la pasajul din Exod 2:3. În acest text este prezentata încercarea mamei lui Moise, ce cauta o cale prin care sa-l ascunda pe fiul ei de razbunarea lui faraon. Datorita faptului ca cei din Israel se înmulteau foarte repede, faraon a ajuns sa se teama ca acestia i-ar putea deveni potentiali vrajmasi.
Pentru a opri înmultirea poporului si pentru a-i distruge viitorul, faraon a poruncit ca toti copiii de parte barbateasca sa fie aruncati în rîu. Iochebed , a ascuns pe fiul ei timp de trei luni de zile. Pentru ca nu-l mai putea pastra în ascunzatoare, ea a luat un sicrias de papura, pe care l-a uns cu lut si cu smoala, a pus copilul în el si l-a asezat între trestii , pe malul rîului.
Cînd a ajuns la acest pasaj, directorul companiei „Standard Oil”, a recitit textul de mai multe ori si a cautat sa localizeze evenimentele, din punct de vedere geografic. El stia ca acolo unde se gaseste smoala la suprafata , cu siguranta sunt si zacaminte de petrol.
Motivat de aceasta marturisire a Cuvîntului lui Dumnezeu, el si-a trimis inginerii pe teren. Dupa mai multe prospectari, acestia au descoperit mari zacaminte petroliere. În prezent aceasta companie exploateaza aceste zacaminte, extragînd mari cantitati de petrol , din zona în care a fost casa parintilor lui Moise în Egipt !
Sunt doua lectii importante în aceasta întîmplare : Mai întîi experienta directorului ne provoaca sa citim Biblia, indiferent de slujba pe care o împlinim. A doua lectie este însa mult mai practica. Cînd citim Cuvîntul si Dumnezeu ne descopera un anume adevar, trebuie sa fim gata sa lasam totul pentru a-l împlini. Aceasta înseamna a trai si a actiona prin credinta.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa strîng Cuvîntul Tau în inima mea si împlinindu-l în fiecare zi, sa pot descoperi binecuvîntarile Tale. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu uita! Niciodată, fără ploaie, nu există curcubeu în viața ta!