Meditație 09 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 202
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2390-09-ianuarie]09 Ianuarie [/url]
„Petru L-a luat deoparte si a început sa-L mustre , zicînd : „ Sa Te fereasca Dumnezeu , Doamne ! sa nu Ti se întîmple asa ceva !” Mat.16:22
O învatatoare de scoala duminicala i-a învatat pe copii din clasa ei despre cer . Ea a spus copiilor ca toti cei ce vor ajunge în cer vor avea parte de bucurie si rasplatire vesnica. În cer vor ajunge însa numai cei cuminti si credinciosi.
O fetita care a urmarit lectia cu mare atentie, s-a întors spre colegul ei ce era foarte obraznic si i-a zis: „ ai auzit ; numai cei ce fac ce este bine si sunt cuminti, vor ajunge în cer !”
Cînd acesta a auzit spusele fetitei, dupa ce s-a gîndit putin , a întrebat-o cu mare curiozitate : „ Dar daca faci ce este rau ; unde vei ajunge ?” La comitetul bisericii ; a raspuns imediat fetita !”
Cei ce doresc sa ajunga în cer nu trebuie însa sa se gîndeasca prea mult la lucrurile pe care le vor împlini, ci mai degraba la persoana pe care trebuie s-o urmeze. Alegînd sa-L urmezi pe Hristos vei ajunge cu siguranta în cer, pentru ca El a mers deja acolo.
Petru a spus odata Domnului Isus : „Nu se poate sa mergi pe drumul pe care ai pornit!” „Tocmai Tu sa suferi si sa mori ?” „Sa te fereasca Dumnezeu ca sa Ti se întîmple asa ceva !” Aceasta atitudine arata ca atît Petru cît si toti ceilalti ucenici ,au înteles gresit pe Mesia. . Ei asteptau ca Domnul Isus sa fie un împarat, sau un presedinte care sa aduca eliberarea si restaurarea Israelului prin forta armelor si nicidecum pe calea jertfei si-a suferintei.
Ucenicii asteptau ca Domnul Isus sa împlineasca mai degraba planurile si asteptarile lor , în loc ca ei sa se conformeze planului si voiei lui Dumnezeu.
Si astazi foarte multi oameni afirma ca ei cred în Dumnezeu. Dar pentru ei a crede nu înseamna si a umbla în voia lui Dumnezeu. Ei aleg o cale mult mai usoara, încercînd sa ocoleasca suferinta, dar asteptîndu-se la aceleasi binecuvîntari. Cei ce aleg însa sa umble în voia lui Dumnezeu chiar si atunci cînd trec prin suferinte , sunt gata sa-L urmeze pe Dumnezeu cu credinciosie stiind ca indiferent prin ce vor avea sa treaca, la capatul drumului îi asteapta cerul.
Rug. Doamne Dumnezeule ; daruieste-mi putere sa ramîn în voia Ta todeuna , pentru ca urmîndu-Te cu credinciosie sa pot sa fac ce este bine si astfel sa fiu pregatit pentru cer. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 09 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cea mai frumoasă şi mai mişcătoare privelişte din lume este iubirea compătimitoare, care nu râvneşte nimic pentru sine, ci vrea numai să servească pe alţii.