Meditație 05 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 190
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2394-05-ianuarie]05 Ianuarie [/url]
„ Dar eu în nevinovatia mea , voi vedea Fata Ta: cum ma voi trezi, ma voi satura de chipul Tau. „ Ps 17:15
Doi pastori ce erau buni prieteni , aveau pareri teologice diferite. Bob credea cu tarie în predestinatie. El spunea ca tot ceea ce ti se întîmpla a fost stabilit de Dumnezeu dinainte. Jim , însa credea cu tarie în liberul arbitru. El spunea mereu ca pe noi oamenii ,Dumnezeu ne-a înzestrat cu o vointa libera.
Într-o zi acestia au participat împreuna la aceiasi conferinta. De mai multe ori în timpul conferintei Bob s-a adresat lui Jim spunîndu-i : „vezi ; Dumnezeu a planificat acest timp si-a hotarît ca sa fim împreuna aici !”
La sfîrsitul conferintei însa în timp ce coborau scarile, Bob , cel ce credea în predestinatie, s-a împiedicat si a cazut pe trepte, rostogolindu-se pe scari pîna jos unde s-a lovit de trotuar.
Jim a coborît repede scarile si l-a ridicat pe prietenul sau întrebîndu-l : „ Te-i ranit Bob ? Nu! a raspuns acesta; cred ca totul este OK ! Auzindu-i raspunsul, Jim l-a tachinat si el pe prietenul sau spunîndu-i : Cred ca acum te bucuri ca Dumnezeu n-a predestinat aceiasi încercare si pentru prietenul tau; nu-i asa ? Daca Dumnezeu ne-ar fi fixat acelasi destin , cine te-ar mai fi ridicat ?
Dumnezeu ne-a înzestrat însa cu vointa libera . Noi nu suntem computere umane, programate de Dumnezeu. Ci avem libertatea de a alege între ceea ce este bine si ceea ce este rau. Cu cît vom ajunge mai aproape de Dumnezeu, cu atît vom primi mai mult lumina Lui calauzitoare , pentru a vedea si a alege ceea ce este dupa voia Lui .
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma ca în acest nou an sa fiu mai aproape de Tine si alegînd numai ceea ce este dupa voia Ta sa pot umbla în neprihanire. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 05 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. ( Iacov 1:5 )