Meditație 26 Decembrie (5)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 174
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2404-26-decembrie-5]26 Decembrie (5)[/url]
Dar cînd a venit împlinirea vremii , Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Sau , nascut din femeie, nascut sub Lege, ca sa rascumpere pe cei ce eru sub Lege, pentru ca sa capatam înfierea.” Gal.4:4-5
La fel ca multi evrei din vremea lui si Ioan Botezatorul cred ca a avut aceleasi asteptari cu privire la Mesia . Si el astepta pe Unul, care sa vina sa-i elibereze de sub domnia Romana si sa instaureze împaratia lui Israel . Pe cînd era în închisoare poate ca s-a întrebat de multe ori : De ce nu s-a întîmplat asa ? De ce nu a mers Isus la autoritatile romane si sa le scoata afara din teritoriul lui Israel ? Era dezamagit poate si datorita faptului ca asteptarile nu i-au fost împlinite.
Leo Buscalgia , a învatat chiar din copilarie , ce înseamna dezamagirea pe care o traiesti atunci cînd nu ti-au fost împlinite asteptarile. El scrie : Îmi aduc aminte de anul în care de Craciun lînga bradul din sufragerie era împachetat cel mai mare cadou pe care am asteptat sa-l vad.
Pachetul era mai înalt decît mine si parea foarte greu. Ma întrebam : Oare ce putea fi ? Acest cadou mai voluminos decît toate celelalte , îmi ridica mereu aceeasi întrebare : Ce poate fi înauntru ? Facînd analogie cu lucrurile pe care le presupunem , nu puteam gasi nici un raspuns. Toata ziua dinaintea Craciunului nu s-a gîndit la nimic altceva decît la acel cadou urias de lînga pom. Îm imaginam tot felul de lucruri posibile, spunea el, chiar ma si visam deschizînd pachetul.

Seara cînd toata familia s-a adunat pentru a desface pachetele , Leo îsi aminteste de experienta traita si de dezamagirea urmata acelui moment. Cînd a deschis pachetul ; marea surpriza neexplicata pîna atunci , era un birou lucrat de mîna de unchiul sau. El urma sa mearga la scoala în anul urmator si acesta era darul pregatit de parinti, pentru ca atunci cînd va merge la scoalal sa aiba un loc unde sa –si faca temele.
Biroul, era lucrul la care s-a asteptat cel mai putin , de aceea în loc de bucurie , a trait o profunda dezamagire . Aceasta dezamagire , a adus însa pentru el o lectie pe care n- a uitat-o toata viata : Parintii i-au pregatit ceea ce el avea nevoie , nu ceea ce el si-ar fi dorit !
Daca Ioan Botezatorul si unii din vremea lui au asteptat o eliberare din robia fizica , Dumnezeu ne-a pregatit prin Hristos Eliberarea din robia spirituala !
Rug. Doamne Isuse; si în aceasta zi a Craciunului, viata are dezamagirile ei, dar Tu poti sa le împlinesti daruindu-ne ceea ce ne trebuie. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 Decembrie (5) | Salvatorul.ro
meniu prim
Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, și stă la adăpost. ( Proverbele 18:10 )