Meditație 20 Decembrie (6)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 164
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2410-20-decembrie-6]20 Decembrie (6)[/url]
„ Gînditi-va la lucrurile de sus nu la cele de pe pamînt !” Col 3:2
John Maxwell a facut o analogie interesanta între viata crestinului si o anume specie de pesti care este înzestrata cu doua perechi de ochi. Acesti pesti traiesc în apele ecuatoriale , într-o zona de vest a oceanului Atlantic. Numirea stiintifica a acestor creaturi este :” Anableps” , care în traducere înseamna :”cel ce priveste în sus!” .
Acesti pesti au primit aceasta numire datorita structurii deosebite a ochilor lor. Unici printre vertebrate , acesti pesti au o pereche de ochi asezati deasupra botului , iar o alta pereche de ochi dedesubtul aceastuia. Acesti ochi se deschid independent unul de celalalt, avînd corneea si irisul separate.
Cînd pestele înoata, se ridica la suprafata apei si cu perechea de ochi de deasupra botului urmareste hrana sau dusmanii care ar putea veni din vazduh. În acelasi timp însa ochii de desubtul botului sunt atintiti spre apa , urmarind ceea ce se petrece în adîncuri.
Cu cele doua perechi de ochi, acesti pesti pot înota observînd în acelasi timp ceea ce se petrece atît în apa cît si în vazduh. Acesti pesti pot privi dincolo de lumea din mediul lor obisnuit. Ei vad ceea ce se petrece în cele doua lumi.
În acelasi fel trebuie sa fie si adevaratii crestini. Si ei trebuie sa fie „ „Anableps”; oameni care privesc în sus , constienti de realitatea lumii de aici si a celei de dincolo !
Aceasta realitate este si o buna ilustrare a ceea ce s-a petrecut în Betleem. Urmarind evenimentele petrecute la nasterea Domnului Isus, putem vedea realitatea celor doua lumi: Vedem evenimentele din lumea fizica , unde Irod sta pe tron si raspîndeste teroare si moarte, dar în acelasi timp vedem si marturii din lumea care are sa vina , în care Domnul Pacii , al Dreptatii si al Adevarului domneste în dragoste.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa privesc todeauna la lumea de dincolo si sa te slujesc cu credinciosie în locul în care m-ai asezat. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Decembrie (6) | Salvatorul.ro
meniu prim
Dar Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea, și Tu îmi înalți capul! ( Psalmii 3:3 )