Meditație 19 Decembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 177
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2411-19-decembrie]19 Decembrie [/url]
„Este un singur trup , un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn, o singura credinta , un singur botez. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor , care este mai pe sus de toti, care lucreaza prin toti si care este în toti.” Efeseni 4:4-6
Într-o legenda din Mitologia Greaca, se povesteste despre cutia Pandorei. Pandora a fost prima femeie de pe pamînt. Zeus a dorit sa se revanseze pentru darul focului pe care l-a furat de la Prometeus si l-a daruit pamîntenilor, de aceea a creat-o pe Pandora , ca s-o ofere ca sotie fratelui lui Prometeu.
Pentru ca Pandora era deosebit de frumoasa, fratele lui Prometeu a acceptat-o ca sotie cu mare bucurie. Zeus i-a dat însa si Pandorei un dar: o cutie pe care a rugat-o sa n-o deschida. Plina de o mare curiotiztate , Pandora si-a biruit însa teama care o încerca si a ridicat capacul cutiei ce avea o înfatisare deosebit de atractiva .
În acele momente din cutie au navalit o multime de plagi care s-au raspîndit pe întreg pamîntul, afectînd mintea , trupul si sufletul oamenilor.Îngrozita de ceea ce s-a întîmplat , Pandora a încercat sa închida repede capacul cutiei, dar acum totul era prea tîrziu. Înauntrul cutiei a ramas numai un singur lucru :”nadejdea”! De aceea pentru oamenii napastuiti de atîtea necazuri si încercari a ramas ca mîngaiere numai nadejdea !
Împlinirea acestei nadejdi si asteptari de veacuri a omenirii exprimate si prin aceasta legenda, este numai prin darul lui Dumnezeu pe care îl putem primi la Craciun. Domnul Isus este singura nadejde care nu înseala , de aceea evanghelistul Ioan poate sa spuna : „ Lumina lumineaza în întuneric pîna acum si întunericul înca n-a biruit-o !
Rug. Dumnezeul Dragostei ; ajuta-ma ca în mijlocul necazurilor din aceasta lume sa-mi pun nadejdea numai în Tine, stiind ca nu voi fi facut de rusine niciodata. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Fii întotdeauna ceea ce ești, și dacă acest lucru nu e de ajuns pentru cineva, atunci acel cineva nu e de ajuns pentru tine.