Meditație 16 Decembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 198
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2414-16-decembrie]16 Decembrie [/url]
„ Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii Iudeilor, au prins deci pe Isus si L-au legat .”! Ioan 18:12
Maria si Iosif , L-au dus pe Isus la templu ca sa fie taiat împrejur. Aici parintii sfinti l-au întîlnit pe Simeon, un om a lui Dumnezeu ce traia în neprihanire. Duhul Sfînt îl înstiintase pe acesta ca nu va muri, pîna ce nu va vedea cu ochii sai pe Mesia .
Cînd Simeon L-a vazut pe Domnul Isus, L-a luat în brate, L-a binecuvîntat si-a zis : „ Acum , slobozeste în pace pe robul Tau , Stapîne, dupa cuvîntul Tau, caci au vazut ochii mei mîntuirea Ta, pe care ai pregatit-o sa fie înaintea tuturor popoarelor, lumina care sa lumineze neamurile , si slava poporului Tau Israel. „
Dupa aceasta declaratie, Simeon a facut pentru Maria mama Domnului Isus , o prtofetie provocatoare : „ Iata Copilul acesta este rînduit spre prabusirea si ridicarea multora în Israel, si sa fie un semn , care va stîrni împotrivire . Chiar sufletul tau va fi strapuns de o sabie, ca sa descopere gîndurile multor inimi .”
Evangjhelistul Luca nu precizeaza cînd si cum inima Mariei avea sa fie strapunsa de sabie; dar cu siguranta aceasta este o referire la actul rastignirii Domnului Isus.
În istorisirea evenimentelor petrecute la nasterea Domnului Isus , atît Dumnezeu cît si diavolul arata cine sunt si ceea ce pot face. Acelasi lucru se petrece si astazi. Traim într-o lume în care crimele, saracia, violurile ,drogurile, actiunile mafiote si de coruptie , foametea , razboiul si discriminarea de toate formele, afecteaza întreaga societate.
În mijlocul acestei lumi însa , la Craciun înca mai straluceste lumina dragostei si-a adevarului, ce ne descopera actul Întruparii Domnului Isus. Ioan spune ca : „Lumina lumineaza în întunerec …. si întunericul înca n-a biruit-o !” De aceea în aceasta lume în care întunericul este tot mai mare, trebuie sa facem ca lumina adevarului despre nasterea Domnului Isus sa straluceasca tot mai mult.
Rug. Doamne Dumnezeule ; fa ca lumina dragostei si-a adevarului, aratata prin întruparea Fiului Tau, sa straluceasca si prin viata mea . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
La Domnul este scăparea: binecuvântarea Ta să fie peste poporul Tău. ( Psalmii 3:8 )