Meditație 15 Decembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 184
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2415-15-decembrie]15 Decembrie [/url]

„ Cînd a auzit împaratul Irod acest lucru , s-a tulburat mult ; si tot Ierusalimul s-a tulburat împreuna cu el. A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului , si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa Se nasca Hristosul :” Mat 2:3-4
În timpul sarbatorii Craciunului din anul 1962, Robert Middleton, a mers într-o vacanta în Florida. Aici el a dorit sa vada ce scriu ziarele locale în prima zi de Craciun. A cumparat o editie a celui mai popular ziar local , iar cînd l-a citit, a trait o surpriza deosebita. În editia de dimineata a ziarului, redactorii au decis sa prezinte numai vesti bune si evenimente de sarbatoare. De aceea lui Middleton nu-i venea sa creada ca înca mai traieste în mijlocul acestei lumi !
În editia de dupa masa însa, acelasi ziar a prezentat numai evenimentele rele din acea zi. Prtintre aceste era anuntata o revolutie în Congo, un jaf petrecut la o banca în Chicago si urmarile foametei din tarile Africii. Cînd au fost întrebati de ce au procedat asa , redactorii au raspuns ca au luat aceasta decizie, pentru ca nu cumva sa afecteze în vre-un fel spiritul sarbatorii Craciunului !
O încercare interesanta ; nu-i asa ? Biblia însa nu ne prezinta evenimentele petrecuta la nasterea Domnului Isus în doua editii ! Cercetînd Evangheliile, nu gasesti o separare si-o împartire a evenimentelor, avînd deoparte vestile bune, iar de cealalta parte vestile rele. Evenimentele petrecute la nasterea Domnului Isus se întrepatrund.
În Evanhelia lui Luca, descrierea ieslei apare alaturi de decretul lui Cezar August, ce intentiona sa adune mai multe taxe pentru imperiu. Evanghelistul Matei , prezinta nasterea Domnului, împreuna cu reactia si planul lui Irod, care prin decretul emis a ordonat omorîrea tuturor copiilor de parte barbateasca de la doi ani în jos din Betleem. Putem spune astfel ca de la nasterea Domnului Isus, în spatele ieslei se putea zari umbra crucii .
Si noi traim într-o lume a contrastelor. Nu putem sa alegem numai vestile bune. Dar indiferent de evenimentele prin care trecem , în orice timp straluceste actul dragostei lui Dumnezeu, care a venit ca prin Fiul Sau sa ne aduca numai vesti bune !
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma ca în mijlocul situatiilor pe care le traiesc sa pot lua seama la mesajul dragostei Tale; si chiar daca umbra crucii se poate vedea uneori si-n sarbatoare, ajuta-ma sa o pot purta cu bucurie . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 15 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
El, de bună voia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui. ( Iacov 1:18 )