Meditație 13 Decembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 190
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2417-13-decembrie]13 Decembrie [/url]
“Iata semnul dupa care -L veti cunoaste:” veti gasi un prunc înfasat în scutece si culcat într-o iesle. „Luca 2:12
În Edinburg , Scotia, exista un muzeu al copilariei . Acesta este întesat cu multe comori pe care fiecare dintre noi le-am apreciat în copilarie: ursuleti, trenulete, cari , jocuri, si multe ,multe papusi . Papusi de portelan, papusi costumate, papusi figurine, papusi care pot sa mearga, sa vorbeasca sau sa faca tot felul de alte ghidusii. Aceste papusi cuprind o gama si-o varietate larga; de la cele mai simple si mai ieftine, pîna la cele mai scumpe si mai complicate.
Într-un colt însa , în sapatele unei vitrine de sticla, o papusa este expusa singura. Aceasta este deosebita de toate celelalte : Nu are nume, si nici nu se mentioneaza cui a apartinut ! Pe eticheta de prezentare era scris doar ca aceasta papusa era obisnuita pentru copii din Londrta în anii 1905.
Examinata cu mai multa atentie se putea usor observa ca trupul papusii era confectionat dintr-o soseta maronie, umpluta cu cîrpe. Bratele si picioarele erau confectionate din betisoare de lemn acoperite cu lîna . Parul era din cînepa,iar pentru fata avea o bucata de hîrtie pe care erau lipite gura, ochii si nasul. Gura nu schita nici un zîmbet , avînd masi degraba o expresie sobra. Cu toata acesta simplitate, se putea observa ca cel care a confectionat-o a dovedit o deosebita maiestrie.
Se pate ca aceasta papusa sa fi fost confectionata de o mama saraca care neavînd alte posibilitati, a dorit sa ofere un cadou copilului ei. Daca aceasta papusa în comparatie cu toate celelalte papusi expuse în acest muzeu , nu reprezinta o valoare prin componenta materialelor ce au fost folosite la confectionarea ei , ea reprezinta o mare valoare datorita dragostei care a exprimat-o pentru cel care a primit-o. Acea mama necunoscuta, a depus tot efortul pentru a o confectiona , apoi cu toata dragostea ei a înmînat-o copilului iubit .
Acest exemplu ne arata ca nu trebuie sa fim neaparat bogati, ca sa putem face un cadou. Pentru a face o bucurie celor iubiti, ai nevoie numai de o vie dorinta de-a darui.Aceasta dorinta de a-ti exprima dragostea prin jertfa , va fi o puternica motivatie care te va determina sa folosesti lucrurile obisnuite pe care le ai la dispozitie , din care sa pregatesti cel mai deosebit dar.
Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc ca Te-ai folosit de cele mai simple si neînsemnate lucruri, pentru ca prin ele sa ne aduci cel mai deosebit dar al dragostei Tale . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperișul cortului Lui, și mă va înălța pe o stâncă. ( Psalmii 27:5 )