Meditație 12 Decembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 177
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2418-12-decembrie]12 Decembrie [/url]
„ …Domnul are placere de poporul Sau, si slaveste pe cei nenorociti mîntuindu-i „ Ps.149:4
Beremman Manning , povesteste despre o sceneta de Craciun, care este repetata în fiecare an, undeva într-o localitate de provincie din sudul Frantei.
În aceasta sceneta patru pastori vin la Betleem sa-L întîlneasca pe Domnul Isus. Unul dintre acesti pastori aduce ca dar pentru Iosif si Maria, oua; altul, pîine si brînza, iar un altul aduce vin. Cel de-al patrulea pastor , nu aduce însa nici un dar. Toti sunt surprinsi sa vada ca acesta vine la familia sfînta si se prezinta în fata Domnului Isus cu mîinile goale.
Primii trei pastori ajunsi în fata familiei sfinte, încep sa vorbeasca cu Iosif si Maria, subliniind cît de bine arata Maria, cît de natural este cadrul în care s-a nascut Domnul Isus, cît de chipes este Iosif si cît de minunata este vremea si noaptea în care s-a întrupat Domnul. Acestia au apreciat stelele ce straluceau, turmele de oi ce dormeau linistite si atmosfera de pace care stapînea peste tot.
Înainte de a pleca, acestia îi felicita înca odata pe parintii sfinti, le înmîneaza darurile pe care le-au adus si-i asigura ca atunci cînd vor avea vre-o problema sa conteze pe ajutorul lor !
În timp ce acesti trei pastori plecau, cineva s-a întrebat : „ unde este cel de-al patrulea ? L-au cautat peste tot dar nu l-au putut gasi. În cele din urma cineva a spus ca l-a vazut intrînd în grajd. Cînd cei ce-l cautau au intrat înauntru grajdului, l-au vazut pe cel de-al patrulea pastor , îngenuchiat în fata pruncului, loc în care a ramas pîna dimineata. Acesta într-o profunda stare de închinare si adorare repeta mereu : Isus ;….! Isus ;….! Isus….!
Luînd în considerare atitudinile diferite exprimate de acesti pastori , tu cu cine te asemeni ? Nu cumva te-ai pregatit asemenea celor trei pastori sa-I aduci Domnului Isus, numai daruri într-o atitudine protocolara si ceremoniala ? Cel de-al patrulea pastor n-a avut nici un cadou, dar s-a daruit pe sine însusi ! Ce altceva mai de pret I-am putea oferi Domnului ? El este Domnul Domnilor si stapînul întregei creatii , de accea cel mai de pret dar pe care Îl merita, este dragostea noastra exprimata prin închinare si adoratie !
Rug. Doamne Isuse ; la aceste sarbatori primeste-ma înaintea Ta pe mine sînsumi ; si ajuta-ma ca sa-Ti aduc ca dar, jertfa dragostei mele . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 12 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Este mare lucru să fii cu picioarele pe pămant, dar este şi mai important să te mişti cu ele.