Meditație 09 Decembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 199
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2421-09-decembrie]09 Decembrie [/url]
„ Sfintiti în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiti todeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este în voi ; dar cu blîndete si teama , avînd un cuget curat; pentru ca cei ce bîrfesc purtarea voastra buna în Hristos, sa ramîna de rusine tocmai în lucrurile în cari va vorbesc de rau . „ I Petru 3:15-16
Împaratul Irod ,a fost un lider ecceptional. El a construit cu o deosebita maiestrie : palate, fortarete, apeducte, noi asezari, si a reconstruit chiar si Templul din Ierusalim. Pentru Iuda si Ierusalim , a pus bazele economiei si ale comertului din acea vreme. Datorita acestor realizari a ajuns sa fie asa de respectat la Roma , încît a ramas în istorie cunoscut cu apelativul : „Irod cel Mare!”
Viata lui interioara însa s-a deteriorat continu , pîna ce a ajuns chiar la manifestari paranoice . Dupa ce si-a ucis sotia, a ajuns sa scrie la Roma cerînd permisiunea sa-si omoare pe cei doi fii, pe care i-a acuzat de înalta tradare. Prietenul sau Augustus a spus : „ Este mai de preferat sa fii porcul lui Irod, decît fiul acestuia !”
Cînd Irod a auzit ca în împaratia sa s-a nascut un posibil petendent la tron, a dat un decret prin care toti copiii de parte barbateasca din Betleem, de la doi ani în jos, sa fie omorîti. Planul sau însa n-a reusit în cazul Domnului Isus, pentru ca Cel ce este Regele Rgilor, a fost ocrotit de Dumnezeu.
Dar Irod a reusit sa-l omoare pe Ioan Botezatorul, pentru ca acesta i-a descoperit caderea lui morala .
În aceasta vreme de sarbatoare, gîndindu-ne la ceea ce a facut Irod , cu siguranta ca ne putem întreba : „ Cum de a ajuns o fiinta umana sa decada atît de mult si sa savîrseasca atîtea atrocitati ?” Puterea schimba pe oameni; iar abuzul de putere este un pacat îngrozitor.
Cum ne pregatim pentru Craciun ? Ioan Botezatorul a aratat prin mesajul sau celor din vremea lui ce-ar trebui sa faca : daca aveti doua haine, împartiti cu cei ce sunt în lipsa , daca sunteti într-o pozitie de onoare, n-o folositi pentru a va crea favoruri; iar daca sunteti într-o pzitie de putere, nu comite nici un fel de abuz .
Urmati exemplul lui Hristos. El desi a avut toate acestea ; ba chiar si mai mult, a avut o slava si-o glorie pe care nici nu ne-o putem imagina, a renuntat la toate acestea din dragoste pentru tine si pentru mine.
Rug. Doamne Isuse; iarta-ma pentru momentele în care mi-am exprimat puterea comitînd abuzuri; si ajuta-ma sa -mi folosesc abilitatile si pozitia în care m-ai asezat facînd ce este bine , desbracîndu-ma de mine însumi si îmbracîndu-ma în smerenie . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 09 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
El, de bună voia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui. ( Iacov 1:18 )