Meditație 21 Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 105
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2439-21-noiembrie]21 Noiembrie [/url]
„ …orisicine aude aceste cuvinte ale Mele , si nu le face , va fi asemanat cu un om nechibzuit , care si-a zidit casa pe nisip.” Mat 7:26
Într-o legenda veche se povesteste despre un om ce avea o sluga neînteleapta. De foarte multe ori stapînul a ajuns la exasperare, datorita stîngaciei si neîndemînarii cu care sluga îsi împlinea slujba. În mijlocul acestor multe frustrari într-o zi , sluga a facut cel mai stupid lucru. În acele momente stapînul s-a mîniat pe acel slujitor si i-a zis: „ Esti omul cel mai stupid si neîntelept pe care l-am întîlnit pîna acum. Nu mai meriti sa ma slujesti !”
De aceea stapînul l-a concediat si ca semn a faptului ca lucrase fara întelepciune i-a dat o esarfa spunîndu-i : „Leaga-ti esarfa de gît ,ca sa-ti amintesti todeauna ca esti prost si fara minte „!” Sa porti aceasta esarfa todeauna si numai daca vei întîlni vre-un om mai neîntelept decît tine sa i-o daruiesti !”
Sluga si-a legat esarfa în jurul gîtului si a plecat prin lume. A trecut prin multe orase si a vazut în piata oameni care lucrau fara minte, dar n-a fost sigur ca acestia sunt mai neîntelepti decît el, de aceea a pastrat esarfa.
Anii au trecut si sluga n-a gasit pe nimeni caruia sa-i daruiasca esarfa. Într-o zi însa

s-a gîndit sa-l viziteze pe fostul sau stapîn. A mers la castel si l-a gasit foarte bolnav. Stapînul zacea la pat, însotit de membrii familiei. În timpul conversatiei pe care au avut-o împreuna, stapînul i-a spus ca urmeaza sa plece într-o calatorie foarte lunga .
Surprins de ceea ce-a auzit , sluga la întrebat : „Cînd ai de gînd sa pleci ?” „ Aceasta-i o calatorie pe care nu stiu cînd o voi începe si din care nici nu ma voi mai întoarce ; i-a raspuns fostul stapîn !” „Daca-i o calatorie asa de lunga , ai facut toate pregatirile , stapîne ?” l-a întrebat din nou sluga . „ Am avut de gînd sa ma pregatesc, i-a raspuns vechiul stapîn ; dar n-am avut timp.”Am fost ocupat toata viata cu problemele mele si cu toate celelalte lucruri , de aceea înca n-am reusit sa ma pregatesc si sa fiu gata pentru aceasta calatorie !
Auzindu-i raspunsul, sluga i-a zis : „Stapîne ; pleci într-o calatorie din care spui ca nu te vei mai întoarce si nu te-ai pregatit pentru aceasta ? Este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit ! Meriti sa primesti esarfa pe care am purtat-o eu pîna acum , pentru ca în sfîrsit am gasit un om mai neîntelept decît mine !”
Nu cumva te asemeni cu acel stapîn ? M-as bucura s-mi spui Nu ! De o mie de ori NU! Ca buni crestini , trebie sa acordam toata atentia si sa depunem orice jertfa pentru pregatire, pentru ca biruinta este asigurata doar celor ce s-au pregatit !
Rug. Doamne Dumnezeule ; da-mi întelepciune si ajutor sa ma pot pregati pentru vesnicie . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 21 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul. ( 1 Petru 2:11 )