Meditație 17 Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 184
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2443-17-noiembrie]17 Noiembrie [/url]
„Între voi sa nu fie asa . Ci oricare va vrea sa fie mare între voi , sa fie slujitorul vostru ; „ Mat.20:26
Într-o fabula , Thomas Hilton povesteste despre un om numit Horville Sash. Acesta avea cea mai de jos slujba dintr-o mare companie. El lucra la subsolul cladirii unde aceasta companie îsi avea sediul , sortînd scrisorile. Într-o zi privind spre podea, acesta a vazut un gîndac. Desi avea slujba cea mai de jos, Horville stia ca este mei mare decît acel gîndac; de aceea si-a ridicat piciorul dorind sa-l striveasca.
În acele momente gîndacul i-a vorbit spunîndu-i : „ Nu ma omorî ; cruta-mi viata si-ti voi împlini cea mai mare dorinta !” Horville i-a crutat viata gîndacului , iar acesta l-a întrebat care-ti este cea mai mare dorinta a vietii tale ? As vrea sa fiu promovat si sa lucrez la etajul al doilea ; dorinta care i-a fost împlinita chiar de a doua zi !
În timp ce lucra la acest etaj , Horville a auzit pasi pe tavan; de aceea s-a gîndit ca un etaj mai sus înseamna si un salar mai mare si a cerut gîndacului sa lucreze la etajul al treilea, fiind numit coordonator al desfacerii produselor. Ambitiile lui însa nu s-au oprit aici. În inima lui dorea noi si noi promovari. Asa ca a ajuns la etajul al 10-lea, apoi la al 20-lea ,apoi la al 78-lea si tot nu era multumit.
Într-o zi în timp ce ucra la etajul al 96-lea a abservat o scara ce ducea mai sus. Mai exista un etaj mai sus ? s-a întrebat acesta , pornind sa urce scarile . În numai cîteva clipe a ajuns pe terasa acoperisului acelei cladiri. În sfîrsit se considera a fi cel mai cu vaza si cel mai puternic om din companie ! În timp ce-si admira pozitia de maretie în care a ajuns, Horville a observat undeva lînga un parapet , un baiat ce sta în genunchi si cu ochii închisi.
Ce faci aici ? a întrebat Horville. Ma rog a raspuns baiatul ! Catre cine ? În acele momente baiatul si-a ridicat un deget catre cer spunînd : „Catre Dumnezeu !” Auzind raspunsul baiatului, inima lui Horville a fost cuprinsa de o mare întristare. „Mai este oare un etaj mai sus decît cel la care eu am ajuns ? Nu putea sa-l vada si nici nu putea sa auda pasi pe tavan ! Privind în jur a vazut numai nori ! Nedumerit de situatie , a aîntrebat înca odata pe baiat : „Crezi ca este cineva mai sus si mai mare decît mine ?” „Cu siguranta; i-a raspuns baiatul „!
Atunci Horville a chemat imediat gîndacul si i-a cerut sa-l ajute sa fie mai mare si mai puternic decît era. „Pune-ma în acea pozitie în care numai Dumnezeu ar putea fi daca ar coborî pe pamînt !” Gîndacul i-a împlinit dorinta, iar din ziua urmatoare Horville a început sa lucreze în camera de sortat scrisori !
Mîndria a fost pacatul fariseilor din timpul slujirii Domnului Isus ,dar care macina multe suflete si astazi ! Cei ce vor urca mai sus dupa modelul Domnului Isus , sunt cei ce sunt gata sa se smereasca si sa accepte locul din urma; pentru ca cine se înalta va fi smerit,iar cine se smereste va fi înaltat !
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa te slujesc în umilinta, asteptînd cu credinta vremea în care Tu ma vei înalta. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 17 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu-mi ascunde fața Ta, nu îndepărta cu mânie pe robul Tău! Tu ești ajutorul meu: nu mă lăsa, nu mă părăsi, Dumnezeul mântuirii mele!