Meditație 13 Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 112
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2447-13-noiembrie]13 Noiembrie [/url]
„ Cautati mai întîi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui , si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra . Mat 6:33
Am auzit o întîmplare deosebita traita de un conductor al unei companii ce presta servicii de telegrafie. Acesta a plecat într-o calatorie , ajungînd într-un oras dintr-o zona periferica a tarii . Aici a cautat un oficiu de telegraf , de unde dorea sa trimita o telegrama la biroul central de acasa.
Afara era foarte frig, de aceea se grabea sa ajunga la acel oficiu , unde astepta sa se încalzeasca în timp ce urma sa transmita telegrama. Cînd a intrat în cladire a fost surprins sa descopere ca înauntru era la fel de frig ca si afara. Un tînar lucra la telegraf, iar în soba nu era nici un fel de foc !
Vazînd cît este de frig înauntrul oficiului, acel conducator l-a întrebat pe tînar : „ Tinere de ce nu aprinzi focul ca sa fie cald în acest oficiu ?” Surprins de critica care i-a fost adusa, tînarul s-a întors spre acel necunoscut si i-a raspuns : „ Asculta domnule ; dupa cum vezi sunt prea ocupat cu trimisul telegramelor ; de aceea nu mai am timp sa aprind focul „!
Auzindu-i raspunsul omul i-a zis : „Eu sunt vicepresedintele companiei la care esti angajat si doresc sa trimiti o telegrama la biroul central ,urgent !
Vicepresedintele a luat locul tînarului la masa la care acesta lucra si-a scris : „Domnule presedinte; concediaza acest tînar imediat !”
În acest timp, tînarul operator a parasit oficiul si dupa cîteva minute a aparut pe usa cu un brat mare de lemne. A început sa le aseze în soba si sa le pregateasca pentru a aprinde focul. În acele momente vicpresedintele l-a întrebat : „Tinere ai trimis telegrama ?”

Auzindu-i noua întrebare tînarul i-a raspuns : „ Asculta domnule; dupa cum vezi sunt prea ocupat cu aprinderea focului , de aceea nu mai am timp sa trimit telegrama !
Învatatura acestei experiente este ca într-un anume moment al vietii, trebuie sa ne fixam prioritati corecte. Trebuie sa stabilim care sunt lucrurile care sunt cu adevarat importante si care este ordinea în care urmeaza sa le împlinim. Ce timp acorzi familiei, serviciului , odihnei, studiului Bibliei si slujirii lui Dumnezeu ?
În mijlocul tuturor acestor respomsabilitati trebuie sa tragem o linie si sa stabilim ce anume este important pentru noi si care este ordinea în care aceste responsabilitati vor fi împlinite .
Rug. Dumnezeul dragostei ; ajuta-ma sa-mi fixez o corecta ordine a prioritatilor , punînd pe primul loc lucrurile de sus . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cinstiți pe toți oamenii, iubiți pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului! ( 1 Petru 2:17 )