Meditație 09 Noiembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 173
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2451-09-noiembrie]09 Noiembrie [/url]
„ Deaceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca , atunci cînd ati primit Cuvîntul lui Dumnezeu , auzit de la noi , l-ati primit nu ca pe cuvîntul oamenilor , ci asa cum si este în adevar , ca pe Cuvîntul lui Dumnezeu , care lucreaza si în voi cari credeti .” I Tes. 2:13
Trupul nostru este o adevarata minune. Aceasta minune însa paleste , atunci cînd facem o comparatie cu creierul uman. Cercetarile recente au descoperit ca în creierul uman sunt mai mult de 100 de miliarde de neuroni. Numai în scoarta cerebrala sunt între 10 si 20 de miliarde. O celula nervoasa stabileste aprox. 10 mii de legaturi (sinopse) cu alte celule nervoase. Aceasta ar însemna un volum de un milion de miliarde de conexiuni.
Fiecare dintre aceste celule nervoase poate stoca mai multe informatii decît cel mai sofisticat computer. La începutul secolului psihologul Williams James, a estimat ca în mod obisnuit noi folosim numai între 5 si 10 % din capacitatea noastra de înmagazinare mentala. Cercetarile recente au indicat însa faptul ca o persoana obisnuita foloseste în timpul vietii mai putin de 1% din celulele nervoase.
Cunosc însa destui oameni care folosesc chiar mai putin decît acest procent ; si cred ca si voi puteti numi pe unii dintre acestia !
Cu ce îti încarci memoria ? Ce informatii stochezi în depozitul mintii tale ? Atît de multi oameni înmagazineaza numai gunoaie . De aceea se gîndesc numai la rau si fac numai nebunii.
Mintea noastra apartine lui Dumnezeu . El ne-a înzestrat cu acest dar minunat. Trebuie deci sa hranim mintea si s-o alimentam cu informatii care s-o ajute sa se dezvolte si sa creasca . De aceia trebuie sa petrecem mai mult timp citind Sfînta Scriptura si sa lasam ca în acest fel Cuvîntul lui Dumnezeu sa fie înmagazinat în aceste miliarde de celule care ne-au fost daruite.
Numai Scriptura contine Cuvîntul Vietii de care avem nevoie pentru aici si eternitate.
Rug. Dumnezeul dragostei ; ajuta-ma sa strîng Cuvîntul Tau în inima mea si dami putere sa cuget asupra lui zi si noapte. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 09 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint!