Meditație 14 Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 186
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2455-14-noiembrie]14 Noiembrie [/url]

„ Te-am ales din mijlocul norodului acestuia si din mijlocul Neamurilor , la care te trimit , ca sa le deschizi ochii , sa se întoarca de la întuneric la lumina si de sub puterea Satanei la Dumnezeu ; si sa primeasca , prin credinta în Mine , iertarea de pacate si mostenirea împreuna cu cei sfintiti .” Fapte 26:17-18
În una dintre cartile sale , Norman Vincent Peale , povesteste despre încercarea prin care a trecut un tînar din Carolina. Hoinarind pe un cîmp dinafara localitatii unde locuia , acesta a ajuns în fata unei mlastini .În acele momente Samuel Mann , a hotarît sa treaca prin mlastina , pentru a salva timpul care l-ar fi pierdut daca ar fi ocolit-o
Pentru ca avea cizme înalte, a trecut fara probleme prin pamîntul noroios. Aproape de mijlocul mlastinei însa , a ajuns într-o zona ce parea sa fie nisip uscat. Încercînd sa treaca prin acea zona, picioarele i s-au afundat deodata în acel nisip, pîna la genunchi.
Încercînd sa se salveze si dorind sa se întoarca înapoi, picioarele îi erau atrase tot mai mult în nisip ca într-un vîrtej, în ciuda oricarui efort . În acele momente de groaza si-a dat seama ca a fost prins într-o zona cu nisipuri miscatoare. Si-a amintit atunci ceea ce ziceau batrînii : „ Cine a ajuns prins de nisipurile miscatoare, nu mai poate scapa de acolo cu viata !”
Paralizat de frica, simtea cum se afunda în acele nisipuri tot mai mult. Uitîndu-se însa în dreapta lui, a observat cîteva tufe de iarba ce cresteau pe marginea acelei dune. Dorind sa se prinda de ele si-a zis în inima lui : „ daca ma voi întinde sa le ajung si nu voi reusi sa ma prind de ele, atunci ma voi afunda de tot în nisip.!”
Pentru ca nisipul îi ajunsesera pîna aproape de solduri si-a dat seama ca nu numai nisipul îl tine, ci nisipul a prins cizmele cu care era încaltat, iar acestea erau prinse de centura de la brîu. Cu mari eforturi a descheiat legaturile cizmelor, hotarît sa le lase în nisip, iar el sa încerce sa se salveze fara ele.
Cu o rasuflare adînca si cu ajutorul lui Dumnezeu, Samuel Mann s-a întins si-a prins smocul de iarba, lasîndu-si cizmele în nisip. Centimetru cu centimetru, a reusit sa se desprinda de nisipul care îi tinea cizmele ,tîrîndu-se pîna ce a ajuns pe un pamînt solid. Desi era ud si murdar, acum era în siguranta !
Sunt multi oameni care privesc viata în acelasi fel ! Atunci cînd vin problemele îsi zic : „ Ma descurc eu !” Daca sunt întrebati : „Sunteti crestini ?” Acestia raspund : „Încercam sa fim !” Ei îsi traiesc viata cautînd prin eforturi personale sa se prinda de smocuri de iarba pentru a se salva. Ei nu vad nevoia unui ajutor decît atunci cînd nu mai pot face nimic.
Salvarea nu-i însa rezultatul eforturilor personale , prin care adesea încercam sa aratam lui Dumnezeu virtutile noastre , ci este oferta harului lui Dumnezeu. El este Cel ce îsi întinde mîna dragostei ca sa ne salveze, trgîndu-ne afara din nisipurile miscatoare ale pacatului si ale autodistrugerii.
Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc ca Ti-ai întins mîna dragostei Tale si spre mine; m-ai scos din mlastina pacatului si mi-ai pus picioarele pe stînca . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 14 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Trecerea în revistă a fidelităţii şi binecuvântărilor din trecut ale lui Dumnezeu, te va încuraja şi îţi va da speranţă pentru astăzi.