Meditație 27 Octombrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 183
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2466-27-octombrie]27 Octombrie [/url]

„ Dar Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptul ca , pe cînd eram noi înca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”Rom.5:8
Un tînar a început sa caute dragostea adevarata. Pentru ca nu stia cum s-o identifice si cum s-o gaseasca, acesta a mers la un maestru si l-a întrebat : „ Înteleptule Maestru ; caut dragostea adevarata, cum pot sti cînd am descoperit-o ?” Maestru l-a privit cu atentie, i-a zîmbit apoi i-a zis : „ Nu-ti voi da raspunsul ; dar îti spun ca dragostea adevaratta are trei calitati distincte. Esti gata sa rascolesti lumea si sa cauti sa afli care sunt aceastea ? „ Da a raspuns tînarul !”
Dupa ce s-a despartit de maestru, tînarul a colindat lumea în lung si-n lat. Dupa mai multe cautari, s-a oprit la o scoala cu renume unde a început sa studieze crezînd ca asa va descoperi calitatile dragostei adevarate. Aici a discutat cu profesorii s-a împrietenit cu studentii s-a îndragostit, dar a cunoscut si ce-i esecul si dezamagirea în dragoste.
Dupa multi ani de reusite si esecuri în dragoste, tînarul s-a întors la Marele Maestru. Batrînul Maestru l-a recunoscut si l-a întrebat imediat ce l-a vazut : „ Ai descoperit care sunt cele trei calitati ale dragostei adevarate ?”
Tînarul i-a raspuns ca în toata umblarea lui prin lume si în urma experientelor ce le-a trait , a descoperit numai doua dintre aceste calitati. „ Spune-mi pe cele pe care le-ai descoperit ; „ i-a zis maestrul !
În primul rînd , a raspuns tînarul, dragostea adevarata înseamna daruire de sine. Dragostea adevarata nu asteapta sa primeasca , ci ea se daruie pe deplin si mai întîi. Daruindu-te total si primind în aceiasi masura dragostea oferita de persoana pe care o iubesti , viata îti este plina iar dragostea împartasita persoanei iubite se va multiplica prin copii.
Raspunsul este corect a confirmat maestrul ! Dar care-i cea de-a doua caracteristica pe care ai gasit-o pentru dragostea adevarata ?
A doua cracteristica a dragostei adevarate a continuat tînarul, este persistenta. Dragostea adevarata trece proba timpului si este mai profunda si mai abundenta odata cu scurgerea vremii. Dragostea adevarata nu se consuma repede ca un foc de paie; ci ca un foc de carbuni se aprinde mai greu , dar odata aprinsa nu se mai stinge. Ai gasit si-a doua caracteristica i-a zis maestrul ! Asa este ; dragostea adevarata este vesnica si nu este influentata de trecerea anilor !
Cînd i s-a cerut sa spun si al treilea raspuns, tînarul i-a zis maestrului : „Aceasta este tot ceea ce am învatat „! Dorind ca tînarul sa gasesca întregul raspuns, maestrul, l-a provovat cu o noua întrebare : „N-ai vrea sa mergi înca odata în lume unde sa cauti sa afli si cea de-a treia caracteristica a dragostei adevarata ?
O nu ! i-a zis tînarul ; deja sunt foarte obosit . Am trudit din greu si am depus un efort asa de mare pîna acum !
Auzind acest raspuns , batrînul maestru a zîmbit si i-a zis tînarului : „Nu trebuie sa mai cauti ; ai descoperit deja si cel de-al treilea raspuns „! Pentru ca Dragostea adevarata înseamna munca asidua !
Cît de adevarata sunt aceste calitati : dragostea adevarata se daruie pe sine, este persistenta în timp si se exprima prin munca si sacrificiu. Aceasta este dragostea pe care ne-a dovedit-o si Domnul Isus !
Rug. Doamne Dumnezeule ; da-mi pricepere sa pot cunoaste adîncimea, înaltimea si largimea dragostei Tale ; si ajuta-ma sa-i pot iubi pe toti cei din jurul meu cu o dragoste adevbarata. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 27 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoși; și dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. ( Iacov 5:15 )