Meditație 25 Octombrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 127
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2467-25-octombrie]25 Octombrie [/url]
„ Apoi a zis tuturor : „ Daca voieste cineva sa vina dupa Mine , sa se lepede de sine, sa-si ia crucea în fiecare zi , si sa Ma urmeze.” Luca 9:23
Francis Bushman , unul dintre idolii de la începutul cinematografiei si-a început cariera pozînd ca model pentru sculptori. Desi a cîstigat mai multe premii în concursurile pentru modele masculine, în anul 1915 lucra pentru un studio din Chicago numai pentru suma de 250 de dolari pe saptamîna. Impresarul sau David Freedman si-a dat seama ca dupa aspectul fizic si dupa talentul sau , ar putea cîstiga mult mai mult. Ca sa-l ajute sa fie propulsat pe scena marilor ecrane , Freedman a pus la cale un scenariu inedit:
El l-a convins pe Bushman sa ia trenul spre New York si sa-l însoteasca pîna pe strada Broadway , unde sa fie prezentat companiei de cinematografie : „ Metro film Corporation .” Pentru a avea reusita, i-a cerut însa lui Bushman sa ia cu el un saculet plin cu monede de un penny. În acel saculet Freedman a facut o mica taietura pe care se putea strecura numai cîte un penny.
Cînd acesta a coborît din tren , s-au adunat în jurul lui mai multi cersatori ce au început sa adune banii care cadeau din sac. În timp ce Bushman mergea spre biroul companiei , multimea care îl însotea era tot mai numeroasa iar entuziasmul acestora tot mai mare.
Cînd directorul companiei s-a uitat pe geam si l-a vazut pe Bushman înconjurat de o asa multime, crezînd ca acestia sunt admiratorii lui , i-a semnat imediat angajarea pentru o mie de dolari pe saptamîna !
Scenariul pus la cale de impresarul lui Bushman, ne arata ca este atît de usor sa aduni o multime de oameni folosindu-te de motivatii incorecte. De foarte multe ori aceasta ni se întîmpla si noua. Se poate ca sa-i chemam pe oameni ca sa-L urmeze pe Domnul Isus , aratînd numai ceea ce Domnul Isus poate sa ofere, vorbindu-le numai de harul, dragostea si binecuvîntarile Lui Dumnezeu.
A-L urma pe Domnul Isus însemna însa si a purta o cruce. Cîti mai sunt gata sa ramîna lînga Domnul , atunci cînd trebuie sa plateasca acest pret ?
Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa te urmez nu numai pentru a primi ceea ce-mi daruiesti, ci fiind gata sa platesc pretul uceniciei, purtînd crucea cu bucurie. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 25 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Eu sunt sărac și lipsit: grăbește să-mi ajuți, Dumnezeule! Tu ești ajutorul şi Izbăvitorul meu: Doamne, nu zăbovi! ( Psalmii 70:5 )