Meditație 14 Octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 219
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2478-14-octombrie]14 Octombrie [/url]

„ Atunci Petru s-a apropiat de El, si I-a zis : „Doamne de cîte ori sa iert pe fratele meu cînd va pacatui împotriva mea ? Pîna la sapte ori ? Isus i-a zis : „Eu nu-ti zic pîna la sapte ori , ci pîna la saptezeci de ori cîte sapte „! Mat. 18:21-22
Apostolul Petru a adresat o întrebare Domnului Isus : „Doamne , daca cineva din biserica pacatuieste fata de mine, de cîte ori trebuie sa-l iert ? Aceasta pare sa fie o întrebare logica si bine motivata. Se poate ca cineva sa fi gresit fata de Petru si el voia sa stie de cîte ori ar trebui sa-i acorde iertare. Sau întrebarea lui Petru sa fi fost doar o reactie la învatatura Domnului Isus cu privire la iertare. Indiferent însa de motivatia pe care a avut-o, Petru dorea sa stie de cîte ori ar trebui sa-l ierte pe fratele sau !
Înainte ca Domnul Isus sa-i fi dat vre-un raspuns , Petru fixeaza el o cifra spunînd : „ de sapte ori ?
Sapte poate fi o cifra rezonabila. De fapt sapte este cunoscut ca un numar al desavîrsirii. Sapte este o cifra Biblica : Întreaga lume a fost creata în sapte zile, iar în ultima carte a bibliei , sapte reprezinta cifra dupa care se desfasoara evenimentele istoriei. Cu siguranta ca Petru se gîndea ca sapte este o cifra acceptabila si este mult mai mult decît cineva si-ar fi propus ca sa fie masura iertarii.
În acea vreme rabinii învatau ca trebuie sa-i iertam pe cei care ne gresesc, numai de trei ori. Daca cineva ar fi gresit si a patra oara, de acea persoana urma sa se îngrijeasca Dumnezeu pe calea judecatilor Sale.
Petrua a fost foarte generos. A dublat masura stabilita de rabini si-a adaugat înca unul pentru a stabili o noua masura. Cu siguranta ca Petru si-a zis în inima lui: „aceasta masura este mai mult decît suficienta „! De fapt a ierta pe cineva care ti-a gresit „de sapte ori „ este foarte mult. În mod obisnuit, oamenii cred ca a ierta si o singura data este foarte greu !
Domnul Isus însa la socat pe Petru atunci cînd a anuntat masura Lui : „nu-ti spun de sapte ori; ci de saptezeci de ori cîte sapte „! Chiar si standardul pe care l-a anuntat Petru pentru iertare, era inadecvat; de acee Domnul Isus anunta o noua masura : „de saptezeci de ori cîte sapte”!
De cîte ori esti gata sa ierti pe acela care ti-a gresit ? Numai cei ce sunt stapîniti de dragostea lui Dumnezeu , pot împlini masura anuntata de Domnul Isus.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa-i pot ierta pe cei ce mi-au gresit, la fel cum si Tu m-ai iertat. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 14 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cel mai trist moment este atunci când te afli singur în propriul tău interior.