Meditație 05 Octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 164
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2487-05-octombrie]05 Octombrie [/url]
„ Adevarat va spun ca vamesii si curvele merg înaintea voastra în Împaratia lui Dumnezeu . Fiindca Ioan a venit la voi umblînd în calea neprihanirii , si nu l-ati crezut . dar vamesii si curvele l-au crezut : si macar ca ati vazut lucrul acesta , nu v-ati cait în urma ca sa-l credeti „ Mat 21:31
Pentru carturarii si preotii de la templu, Domnul Isus a rostit o declaratie surprinzatoare : Adevart va spun ca vamesii si prostituatele vor intra în Împaratia lui Dumnezeu înaintea voastra ! Aceasta declaratie a Domnului Isus parea a fi de necrezut. Oamenii pe care Domnul i-a pomenit si la care facea referire, erau considerati a fi cei mai spirituali din Israel. Cu toate acestea El le spune ca vamesii si prostituatele le-au luat-o înainte.
Pentru acesti oficiali religiosi, religia lor i-a autoizolat de Dumnezeu. Ei aveau propriile traditii , aveau propriile reguli si ceremonii , de aceea nu mai aveau nevoie de Dumnezeu. Oamenii de la cealalta extrema a societatii n-aveau nimic din toate acestea , de aceia ei aveau cea mai mare nevoie de Domnul.
În viata acestor vamesi pacatosi a fost un moment cînd l-au respins pe Dumnezeu , dupa care s-au cufundat în pacat. Dar acum erau gata sa spuna „Da” lui Hristos , sa se pocaiasca si sa paseasca astfel în Împaratie. În cazul oficialilor religiosi acestia aveau pretentia ca au spus „Da” lui Dumnezeu , dar n-au fost gata sa-l primeasca pe Hristos în viata lor ramînînd afara.
Acestor fatarnici Domnul Isus le-a amintit de raspunsul pe care l-au avut fata de predica lui Ioan Botezatorul , spunîndu-le : „ vamesii si curvele l-au crezut pe Ioan , dar voi chiar si atunci cînd ati vazut acest lucru , n-ati luat aminte la cuvintele lui Dumnezeu ca sa credeti !
Schimbarea si intrarea în împartie, era la îndemîna si pentru acesti oameni religiosi , dar ei eru prea orbiti ca sa vada si prea surzi ca sa auda. De aceea n-au înteles ca invitatia la pocainta îi privea direct , iar Domnul Isus astepta si raspunsul lor, la fel cum îl asteapta si pe-al nostru.
Rug. Dumnezeul adevarului ; ajuta-ma sa ma pot auzi chemarea dragostei Tale si raspunzînd cu pocainta sa pot intra în Împaratia Ta. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 05 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Isus le-a vorbit din nou, și a zis: " Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții. " ( Ioan 8:12 )