Meditație 03 Octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 106
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2489-03-octombrie]03 Octombrie [/url]
„ Ce credeti ? Un om avea doi feciori ; si s-a dus la cel dintîi , si i-a zis : „ Fiule , du-te astazi de lucreaza în via mea „! „ Nu vreau „! I-a raspuns el. În urma , i-a parut rau , si s-a dus. S-a dus la celalalt , si i-a spus tot asa . Si fiul acesta a raspuns : „Ma duc , doamne „! Si nu s-a dus . „ Mat 21: 28- 30
Faptele pe care le împlinim pot fi o împlinire a vorbelor pe care le spunem, sau tocmai opusul lor. Pentru religiosii vremii , Domnul Isus a spus aceasta pilda provocatoare : „
Un viticultor ce avea doi fii, a mers la primul nascut si l-a rugat spunîndu-i : „ Du-te de lucreaza în vie, astazi „! Acest fiu a dovedit razvratire si a raspuns tatalui cu obraznicie : „Nu vreau „! A fost raspunsul lui categoric. Desi dezamagit de raspunsul fiului, tatal nu i-a mai spus nici un cuvînt.
Dupa aceea tatal a mers la cel de-al doilea fiu si i-a cerut acelasi lucru. Acesta i-a raspuns cu o deosebita amabilitate : „Ma duc doamne „! . Prin raspunsul dat, acesta l-a asigurat pe tatal sau ca este gata sa accepte invitatia facuta, si promite ca va merge sa lucreze în vie folosind cele mai alese cuvinte si cele mai convingatoare asigurari . Orice parinte ar fi mîndru cu un astfel de copil; nu-i asa ?
Convins de cuvintele frumoase ale celui de-al doilea fiu , tatal a mers sa lucreze într-o alta parte a viei . În timpul zilei însa , lucrurile au luat o turnura neobisnuita fata de asteptarile acelui viticultor. Fiul ce raspunsese obraznic si-a schimbat atitudinea . I-a parut rau de cuvintele rostite si a mers de a lucrat întreaga zi în via tatalui sau.
Al doilea fiu care folosise cuvinte alese si asigurari convingatoare , nu s-a tinut de cuvînt. Se poate ca tocmai în acea zi sa fi avut musafiri si-a mers sa petreaca cu ei. De aceea nu si-a mai tinut promsiunea facuta fata de tatal sau.
Dupa ce a prezentat cazul celor doi fii , Domnul Isus i-a întrebat pe preotii cei mai de seama si pe batrînii de la templu : „ care dintre cei doi fii credeti ca a facut voia tatalui lor ? „ Cel dintîi; i-au raspuns acestia !”
Fara ca ei sa-si dea seama, Domnul Isus i-a determinat pe preotii cei mai de seama sa-si rosteasca propria sentinta. Ei nu se asteptau ca aceasta pilda sa-i priveasca direct. Au înteles însa ca si în cazul lor faptele nu se potrivesc cu vorbele ! Cum este în cazul tau ?
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa vorbesc ceea ce este placut înaintea Ta, iar faptele pe care le fac sa se potriveasca cu ceea ce spun. Amin.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 03 Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cinstiți pe toți oamenii, iubiți pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului! ( 1 Petru 2:17 )