Meditație 22. Septembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 115
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2500-22-septembrie]22. Septembrie [/url]
„ Atunci Isus a sezut jos , a chemat pe cei doisprezece , si le-a zis : „Daca vrea cineva sa fie cel dintîi , trebuie sa fie cel mai de pe urma din toti si slujitorul tuturor”! Marcu 9:35
În cariera sa de jurnalist, scriitorul Filip Yancey a interogat foarte multi oameni din toate categoriile sociale. El i-a împartit pe cei interogati în numai doua categorii : „Vedete si „slujbasi”.
În categoria vedetelor i-a inclus pe sportivii ce au reusit performante deosebite, personalitati din televiziune , actori cîntareti si cei implicati în industria showlui . Despre aceasta categorie el spunea :” acestia sunt oameni ce au un nume si o imagine publica ce nu se potriveste cu viata lor reala”. Dupa standardele acestei lumi se pot considera realizati: Sunt celebri, pozele lor sunt afisate peste tot , traiesc în case luxoase si atît de multi încearca sa-i imite. În realitate însa viata lor este mizerabila. Cei mai multi dintre ei au probleme de familie, probleme psihice si traiesc cele mai adînci frustrari deoarece au o viata duplicitara.
În contrast cu viata acestor vipuri, Yancey, a prezentat viata celor pe care i-a inclus în categoria slujbasilor : Acestia sunt oamenii de rînd ce lucreaza avînd un program cu multe ore de munca, si un salar mic ; pe care nu-i apluda nimeni pentru ceea ce fac.
Ei îsi investesc viata în lucruri ce ramîn neobservate, dar care sunt indispensabile societatii. Desi nu-i evidentiaza nimeni , ei sunt gata pentru orice sacrificiu, riscîndu-si uneori chiar viata pentru a ajunge sa împlineasca lucrurile încredintate.
În acesta categorie Yancey ia inclus pe muncitorii cu o înalta calificare în cele mai diverse domenii , expertii în lingvistica care si-au dedicat viata pentru a traduce Biblia în cele mai ciudate dialecte , medicii capabili de cele mai dificile interventii si lucratorii sociali pregatiti pentru orice sacrificiu.
Daca cei mai multi privind la aceasta categorie de oameni îi compatimesc, urmarind modul lor de viata, Yancey a ajuns sa-i admire. În comparatie cu vipurile, în acest grup al slujitorilor, el a întîlnit oamnei cu o viata de familie echilibrata, avînd împlinire , bucurie si satisfactie launtrica. Pentru el slujbasii au ajuns sa fie preferati , prezentînd adevaratele modele de viata care ar trebui sa fie urmate.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa-mi gasesc bucuria si împlinirea vietii împlinind voia Ta si slujindu-i pe altii. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 22. Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Iubirea este ca cele cinci pâini şi doi peşti. Nu începe să se înmulţească până nu o dai altora.