Meditație 18 Septembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 123
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2504-18-septembrie]18 Septembrie [/url]
„ Isus a luat pîinile, a multumit lui Dumnezeu , le-a împartit ucenicilor, iar ucenicii le-au împartit celor ce sedeau jos; de asemenea le-a dat si din pesti cît au voit. Dupace s-au saturat , Isus a zis ucenicilor Sai : „Strîngeti farîmiturile cari au ramas, ca sa nu se piarda nimic „ Ioan 6:11-12
Va puteti imagina ce s-a petrecut în inima ucenicilor si ce expresie era pe chipurile lor , dupa ce au vazut minunea împlinita de Domnul Isus ? La început erau plini de grija si de framîntare. Numarul celor ce au venit sa-L asculte pe Domnul Isus , era asa de mare. Iar resursele lor asa de mici. Nu aveau decît cinci pîini si doi pesti ; si nici acestea nu erau ale lor !
Ati urmarit vreodata reactia mamei sau a sotiei cînd ati ajuns acasa cu musafiri iar ele nu aveau nimic pregatit pentru masa ? Imaginati-va ce s-ar întîmpla daca ati veni acasa cu 5.000 de musafiri , iar în toata casa n-ati avea decît aceleasi resurse pe care le-au avut si ucenicii: „cinci pîini si doi pesti „! Ce atitudine credeti ca ar avea atunci mama sau sotia voastra ?
Dupa ce au trait aceste framîntari si s-au zbuciumat sa gaseasca un raspuns pentru situatia cu care se confruntau, ucenicii au ajuns la o alta extrema: „ daca tot ceea ce aveau la început era aproape nimic, acum aveau din belsug ; pîine si peste pe saturate „! Va puteti imagina ce-au trait si ce-au gîndit ei dupa ce au vazut minunea facuta de Domnul Isus ? O bucurie imensa le-a cuprins sufletele lor . În timp ce împarteau pîinea primita de la Domnul Isus cu siguranta si-au zis unul altuia: „Asa ceva nu s-a mai pomenit „!
Hranirea celor 5.000 de suflete este singura minune prezentata în toate cele patru Evanghelii . Acest fapt arta ca pentru ucenici acest eveniment a fost marcant. De fiecare data cînd se asezau la masa, cu siguranta ca oamenii din acele zile îsi aminteau de înmultirea pîinilor . Prin aceasta minune Domnul Isus nu nuai ca a împlinit o nevoie reala a celor ce L-au urmat, ci nea-si demonstrat cît de abundenta este masa pe care o vor avea cei ce vor ajunge în Împaratia Lui.
Daca te confrunti cu lipsuri materiale si asemenea ucenicilor spui deseori : „N-avem „; sau” ce sunt acestea la atîtia „ ; nu uita ca Domnul Isus poate înmulti putinul care I se ofera, transformîndu-l într-o mare binecuvîntare.
Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc pentru toate darurile pe care mi le oferi , daruri prin care pot gusta din binecuvîntarile cerului . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 18 Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Tot pământul să se teamă de Domnul! Toți locuitorii lumii să tremure înaintea Lui! ( Psalmii 33:8 )