Meditație 13 Septembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 109
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2509-13-septembrie]13 Septembrie [/url]
„Ceice mîncase, erau cam la cinci mii de barbati, afara de femei si copii „ Mat 14:21
Un membru al organizatiei „Alcoolicii Anonimi” a spus ca poti ajuta pe cineva care a ajuns sa fie stapînit de patima alcoolului, numai daca reusesti sa faci ca acea persoana sa înteleaga cît de grava este starea în care se afla. El a marturisit ca a fost ajutat sa se opreasca din betie dupa 27 de ani . În tot acest timp cosumul de alcool era indispensabil. Bautura si betia era modul lui de viata. Se obisnuise atît de mult cu aceasta stare încît i se parea ca toti ceilalti nu sunt normali. El nu mai stia cum este sa traiesti si altfel.
Dupa ce a ajuns sa aiba probleme grave de sanatate si a fost supus unui tratament îndelungat de dezalcolizare într-un centru de recuperare, a ajuns sa traiasca o viata noua. Cînd a înteles cît de diferita este viata traita în libertate, si ce înseamna sa fii izbavit de patima alcoolului, s-a hotarît sa-si dedice zilele ramase penru a-i ajuta pe ceilalti colegi aflati în aceeasi robie.
Daca altadata obisnuia ca dis de dimineata sa se opreasca la restaurant pentru a cumpara doza de alcool, acum obisnuia sa se opreasca la cofetarie, de unde îsi cumpara dulciuri.
Într-o zi cînd se îndrepta spre un centru de recuperare si-a zis : „ce-ar fi sa cumpar dulciuri pentru toti cei internati „?Împlinind acest gînd al inimii i-a adunat pe toti cei aflati sub tratament în holul cladirii si le-a împartit cîte o bomboana. În acele momente cînd fiecare întindea mîna si lua cîte o bomboana din vasul pe care îl purta , a trait un fior care l-a marcat profund. „ Suntem ca la Cina Domnului” ; zicea el ! Fiecare se împartaseste cu ceea ce-i zideste viata, nu cu ceea ce o darîma !
Dupa ce a împartit bomboanele tuturor celor internati , le-a marturisit si acest gînd. Cuprinsi de aceeasi emotie, cei internati au început sa cînte. Cînd personalul centrului a venit sa vada ce se întîmpla, au înteles ca în mijlocul lor Dumnezeu face o minune : Acesti oameni au reusit sa descopere noi bucurii ale vietii.
Multimea care a urmat pe Domnul Isus, a trait aceiasi bucurie, cînd ucenicii au împartit pîinea si pestele pe care le-a binecuvîntat Domnul.
Rug. Domne Dumnezeule ; deschide-mi ochii sa pot vedea adevaratele bucurii si ajuta-ma ca acestea sa-mi fie experientele vietii. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răgnește, și caută pe cine să înghită. ( 1 Petru 5:8 )