Meditație 11. Septembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 183
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2511-11-septembrie]11. Septembrie [/url]
„ Tot asa va spun ca este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu , pentru un singur pacatos care se pocaieste”. Luca 15:10
Domnul Isus a mai spus si-o alta pilda : O femeie ce avea 10 monede de argint, a pierdut una dintre ele. Pentru a o gasi , a rascolit toata casa. Nu era usor sa gasesti o moneda pierduta în casa , deoarece în vremea aceea casele în palestina aveau pamînt pe jos si un singur geam mic. Un comentator biblic a spus ca a gasi un ban pierdut într-o casa din Palestina din timpul Domnului Isus, era ca si cum ai cauta un ac în carul cu fîn .
Dupa multe cautari, femeia si-a gasit moneda pierduta. Acum era asa de fericita. A organizat o mare petrecere , la care a invitat toti vecinii si prietenii. „Bucurati-va împreuna cu mine ; spunea femeia ! Mi-a trebuit ceva timp si am depus mult efort, dar s-a meritat; pentru ca mi-am gasit moneda pierduta. Ea a dorit cu todinadinsul sa împartasesca aceasta bucurie cu toti prietenii si cunoscutii.
Aceasta pilda spusa de Domnul Isus, mi-a adus aminte despre un sot casatorit de curînd , care atuni cînd s-a întors de la servici a trecut pe la banca si-a scos niste bani pentru cheltuielile familiei. Ajuns acasa a dat toti banii sotiei . Cînd aceasta i-a numarat , a observat ca lipseste o bancnota de 100 de dolari.
Pe ce-ai cheltuit 100 de dolari l-a întrebat imediat sotia ? Auzind acuzatiile sotiei, Kevin a ramas fara cuvinte . Stia ca nu cumparase nimic si ca a adus banii acasa asa cum i-a primit de la csierie. Dupa multe discutii Kevin si-a amintit ca nu numarase banii pe care i-a primit de la casierie.
Cu siguranta a fost greseala casieritei, spunea el ; nu mi-a dat toti banii. Pentru ca era deja tîrziu vinerea seara, Kevin si-a zis ca va merge la banca luni dis de dimineata si-i va explica casieritei ca n-a primit întreaga suma pe care o solicitase.
Dupa cîteva momente s-a oprit însa sa-si mai faca planuri . Cine avea sa creada o asa poveste dupa doua zile de la timpul cînd s-a petrecut ? Nu avea însa nici o alta dovada care sa-l sustina. De aceea cu cît discuta mai mult cu sotia sa , cu atît era mai convins ca banii erau pierduti pentru todeauna.
Cu toate ca nu mai avea nici o nadejde , luni dimineata Kevin a mers direct la banca si-a explicat csieritei tot ceea ce s-a întîmplat. Nici n-a terminat de de prezentat întrega poveste si casierita i-a si spus : „La sfîrsitul zilei cînd am facut casa , am descoperit ca am 100 de dolari în plus si nu stiam de unde sunt ! N-am înselat pe nimeni , spunea ea, si totusi aveam 100 de dolari în plus. Cînd a primit banii , Kevin nu mai putea de bucurie. A sunat-o pe sotia lui si i-a spus : „ Am gasit banii pierduti ! Sotia lui s-a bucurat la fel de mult ca si femeia ce si-a gasit banul pierdut, din pilda Domnului Isus ! Dupa aceasta experienta , Kevin a spus : „înainte de a parasi ghiseul bancii, voi numara todeauna banii primiti „!
Este o mare bucurie todeauna atunci cînd cineva gaseste ceea ce a pierdut. Domnul Isus arata ca mult mai mult decît valoarea unei monede, este valoarea sufletelor pierdute ale vecinilor si-a colegilor nostri care asteapta ca cineva sa le caute pentru ca si ei sa fie gasiti.
Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc pentru ca ai venit sa cauti si sa mîntuiesti ce era pierdut. Îti multumesc ca m-ai gasit si acum sunt în visteria cerului. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11. Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine, ca un prinos și ca o jertfă de bun miros lui Dumnezeu!