Meditație 10 Septembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 184
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2512-10-septembrie]10 Septembrie [/url]
„ Aduceti vitelul cel îngrasat , si taiati-l . sa mîncam si sa ne veselim ; caci acest fiu al meu era mort si-a înviat ; era pierdut , si-a fost gasit „. Luca 15:23-24
În multe situatii atunci cînd un membru al unei familii s-a întors la Hristos, iar restul familiei a ramas departe de Dumnezeu , a fost generat un mare conflict. Domnul Isus i-a asigurat pe toti cei ce aveau sa-l urmeze ca în mijlocul lumii ca vor trece pri multe necazuri. Si-n timpul în care noi traim sunt înca multi cei care mai platesc acest pret. Într-o povestire este prezentata încercarea prin care a trecut un tînar de numai 19 ani , atunci cînd a hotarît sa-l urmeze pe Hristos.
Ian, era student la un colegiu si-a primit cu durere deosebita moarte fratelui sau mai mare. Se simtea într-un fel vinovat ca n-a putut sa-l ajute în timpul de boala si suferinta prin care acesta a trecut , de aceea cînd a ajuns acasa în vacanta de Craciun a hotarît sa o ajute pe sotia fratelui sau ramasa vaduva, sa îngrijeasca de cei trei copii ai lor orfani.
În timpul acestei vacante a învatat sa faca multe lucruri gospodaresti , de aceea considera ca poate este mai bine decît sa se întoarca la Colegiu pentru semestrul de primavara, mai degraba sa ramîna acasa si sa se îngrijeasca de copii. În timp ce se framînta cu aceasta decizie, a trait un eveniment important care i-a schimbat viata:
Într-o seara în drum spre casa , a observat un afis galben în geamul unei cladiri. Interesat sa afle ce era scris, a coborît din masina si-a mers mai aproape de cladire. Ajuns în locul unde putea citi a descoperit ca pe afis era scris mesajul : „Hristos mai ofera o sansa „! Fiind mai atent i-a auzit pe cei din interiorul cladirii cîntînd. Pentru ca nu întelegea mesajul cîntarilor, a hotarît sa paseasca înauntru .
Participînd la închinare împreuna cu cei prezenti, a auzit mai multe cîntari si apoi mesajul pastorului.
Dupa terminarea serviciului, pastorul a dat mîna cu el si l-a întrebat despre framîntarile sufletului sau. Marturisindu- si problemele lui , pastorul i-a spus ca celor ce se pocaiesc, Dumnezeu le mai ofera o sansa. Acesta este numele Bisericii dar si mesajul pe care eu îl predic potrivit Scripturii!
Întelegînd ca mai exista o sansa si pentru sufletul sau, si-a marturisit pacatele si s-a rugat pentru a-l primi pe Hristos si iertarea oferita de Dumnezeu.
Cînd a ajuns acasa , acest tînar a povestit parintilor despre faptul ca a fost la o Biserica si ca a stat de vorba cu pastorul acesteia. A spus parintilor ca Dumnezeu l-a iertat, i-a schimbat viata si ca nu mai poate trai ca mai înainte.!
- Nu te mai întelegem i-a spus mama !
- Nimeni care judeca normal n-o sa procedeze la fel ca tine , a încercat sa-l convinga tatal.
- Pentru numele lui Dumnezeu ; ce s-a întîmplat cu tine ? Cu siguranta ai cazut în capcana unei secte ; a intervenit din nou mama !
- Noi nu avem nimic împotriva religiei ; a încercat sa adaoge tatal. De fapt pe fiecare dintre voi am încercat sa va crestem ca si buni crestini. Dar biserica la care noi mergem nu ne-a cerut niciodata sa ne schimbam modul de viata .
- Ar fi trebuit sa o faca; a intervenit atunci fiul lor Ian, pentru ca aceasta este dorinta lui Dumnezeu si porunca Scripturii. Religia care nu cere membrilor ei sa traiasca o viata noua nu are fundament Biblic, si nu merita urmata le-a raspuns fiul !
Acest tînar a stiut ce înseamna a plati pretul uceniciei , chiar din prima zi cînd l-a cunoscut pe Domnul Isus.
De multe ori ca ucenic al Domnului Isus, nu esti înteles de cei din jur si esti privit cu suspiciune si disgratie chiar de cei din familia ta. Merita însa sa nu dai înapoi si sa ramîi credincios în mijlocul tuturor acestor încercari, pentru ca Dumnezeu este cu noi.
Rug. Doamne Isuse; prin urcusurile si coborîsurile vietii , în mijlocul confruntarilor pe care le am chiar cu cei din familia mea , ajuta-ma sa nu ma despart de Tine. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!