Meditație 07 Septembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 123
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2515-07-septembrie]07 Septembrie [/url]
„ Te rog pentru copilul meu , pe care l-am nascut în lanturile mele :penru Onisim , care altadata ti-a fost nefolositor , dar care acum îti va fi folositor si tie si mie „! Fil. 1:10-11
Apostolul Pavel a fost unul dintre oamenii mari ai lui Dumnezeu din Biserica primara. El stia din proprie experienta ce înseamna sa fii un urmas al lui Hristos. Pentru ca l-a propovaduit pe Hristos, deseori a ajuns chiar si în temnita. Dar si în închisoare apostolul Pavel si-a continuat misiunea.
Pe cînd se afla în temnita din Roma, , Pavel a întîlnit un tînar numit Onisim. Onisim era un sclav fugar care a fost întemnitat împreuna cu Pavel. Marturisindu-i Evanghelia, acesta a ajuns sa-l cunosca pe Domnul Isus. În timp ce au vorbit împreuna, Pavel a descoperit ca îi cunoaste pe stapînii lui Onisim; Filimon si Apfia. A fost în casa lor; si mai mult chiar el însusi i-a condus la Hristos.
Dupa întîlnirea cu Hristos si cu apostolul Pavel, Onisim stia ca cel mai bun lucru este sa se întoarca la stapînul sau. Pavel stia ca Onisim ca si sclav fugar, dupa legile vremii putea sa fie omorît. De aceea a trimis lui Filimon o scrisoare de mijlocire ce cuprindea cuvinte deosebite : „ Pâna acum Onisim ti-a fost nefolositor, dar de acum îti va fi folositor si tie si mie . Daca ma consideri prietenul si partenerul tau, Flimon, te rog sa-l primesti pe Onisim în locul meu „!
Dupa aceasta interventie , Onisim a fost iertat de Filimon si probabil trimis înapoi la apostolul Pavel. Stiti ce s-a întîmplat cu Onisim dupa aceea ? Cînd apostolul Pavel a scris o scrisoare Bisericii din Colose, îl prezinta pe Onisim ca fiind un frate credincios si preaiubit! El a ajuns un lider în biserica primara, pentru ca Dumnezeu i-a schimbat viata si lui i s-a mai acordat înca o sansa .
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa merg acolo unde ma trimiti , fiind gata sa platesc pretul uceniciei . AminSMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 07 Septembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Ascultă sfaturile și primește învățătură, ca să fii înțelept pe viitor!