Meditație 19 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 194
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2533-19-august]19 August [/url]
„ Ce aud eu vorbindu-se despre tine ? da-ti socoteala de ispravnicia ta , pentru ca nu mai poti fi ispravnic”! Luca 16:2
Domnul Isus a spus pilda unui om bogat, care a auzit ca administratorul sau îi risipeste averea. Înainte de a-l concedia, patronul i-a zis : „prezinta-ti evidenta contabila „!
Speriat de acesta situatie, administratorul si-a zis : „ Ce voi face acum „? Sunt prea slab ca sa sap; si prea mîndru ca sa cersesc. De aceea a hotarît sa-si faca prieteni cu averea patronului. El s-a gîndit : „daca voi face un favor datornicilor stapînului meu, atunci cînd voi fi concediat, acestia îsi vor aduce aminte de mine „!
Punînd în practica planul sau, a chemat pe toti datornicii unul cîte unul, punîndu-le aceiasi întrebare : „Cît datorezi stapînului „?
Celui ce datora o suta de masuri de undelemn, i-a spus sa scrie cinzeci, iar celui ce datora o suta de masuri de grîu , i-a zis sa scrie optzeci . Auzind de cele întîmplate; stapînul avea doua alternative: sa - l condamne pe ispravnic si sa apara în fata celorlati ca un stapîn aspru, sau sa-i acopere înselatoria, fiind cunoscut ca un stapîn generos.
Spre surprinderea tuturor, stapînul însa l-a laudat pe ispravnicul necredincios, chiar daca i-a risipit averea. Foarte multi au probleme atunci cînd interpreteaza acesta atitudine. Ei considera ca prin aceasta, Domnul Isus a sugerat sa fie apreciata si rasplatita înselaciunea. Nu aceasta a fost însa lectia pe care Domnul Isus a vrut sa o transmita. Dumnezeu nu apreciaza niciodata pacatul, indiferent de contextul în care a fost savîrsit.
Pentru a transmite adevarul pe care voia sa-l comunice, Domnul Isus a socat uneori pe ascultatorii Sai,folosind paradoxul si sarcasmul. De aceea prin aceasta pilda, Domnul Isus a vrut sa ne arate cît de inventiva este mintea umana atunci cînd este vorba de lucrurile materiale si beneficiile din aceasta lume.
Ispravnicul necredincios a gasit o cale interesanta pentru a-si asigura viitorul în mijlocul acestei lumi, fara însa a se gîndi la consecintele vesnice. Folosind cazul lui, Domul Isus descopera si condamna frauda si înselatoria, dar pune în evidenta întelepciunea cu care ispravnicul a actionat pentru a-si asigura viitorul.
Daca fii întunericului au întelepciune si stiu sa-si rezolve lucrurile de aici, întelepciunea fiilor luminii trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca ei trebuie sa-si rezolve lucrurile vietii viitoare.
Rug. Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune sa stiu sa caut mai îtîi lucrurile de sus , ale Împaratiei Tale. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Și prin El, și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul. ( Efeseni 2:22)